Expoziţie la Colegiul Comercial „Virgil Madgearu” Târgu Jiu

Aniversarea Unirii Principatelor a prilejuit elevilor şi cadrelor didactice de la Colegiul Comercial ”Virgil Madgearu” ocazia de marca evenimentul printr-o expoziţie de carte şi medalii. Iniţiativa s-a bucurat de un deosebit succes, dovadă numeroşii vizitatori care au apreciat calitatea exponatelor.

Elevii si cadrele didactice CCVM au marcat Unirea printr-o expozitie inedita
Elevii si cadrele didactice CCVM au marcat Unirea printr-o expozitie inedita

În preajma Zilei Unirii Principatelor Române, în aula situată la intrarea principală a Colegiului Comercial „Virgil Madgearu” din Tg-Jiu, Liceul Economic- aşa cum îl cunosc gorjenii, se desfăşoară o expoziţie de carte şi medalii, deschisă publicului între orele 8,00-19,00, în fiecare zi lucrătoare a săptămânii.
Expoziţia cuprinde broşuri, lucrări de specialitate, volume ori reviste, creaţie a elevilor colegiului, a cadrelor didactice actuale ori a acelora, care ani de-a rândul au desfăşurat activitate didactică, în cadrul instituţiei şcolare gazdă.
Vizitatorii au ocazia să admire diplome, medalii ori trofee, obţinute de către elevii şi cadrele didactice ale şcolii, în competiţii ori parteneriate încheiate cu instituţii educative din ţară şi din afara acesteia.
Directorul Colegiului Comercial ”Virgil Madgearu”, prof.dr. Petre Ciungu, ne spunea cu prilejul lansării  că instituţia pe care o conduce de mai bine de un deceniu nu este la primul eveniment de acest gen, chiar mai mult, frecvenţa manifestărilor cu caracter cultural educativ, va fi una în ascensiune, având în vedere că sistemul de învăţământ românesc se află în plin proces de reformare, fiind doar la câteva zile distanţă de intrarea în vigoare şi implicit producerea efectelor juridice a Legii 1/2011 privind Educaţia Naţională.
”Ţin să mulţumesc-spune Petre Ciungu-tuturor celor care şi-au dat concursul la reuşita acestei expoziţii. Mă bucur că instituţia noastră şcolară are cu ce se mândri şi ne dovedim demni de titlul de şcoală europeană pe care îl deţinem. Este şi firesc să dăm o atenţie sporită activităţilor extraşcolare deoarece avem elevi foarte talentaţi”.