Colegiul Tehnic ”General Gheorghe Magheru” derulează în această perioadă o serie de activități prin care urmărește să asigure stagii de pregătire pentru 49 de elevi de la profilul Resurse Naturale și de la domeniu Electronică. Activitățile fac parte din proiectul Erasmus +, numărul 2017-1-RO01-KA102-03 6790 și titlul „Învățământul Profesional și Tehnic – calea pentru piața muncii”, derulat în consorțiu alături de alte două instituții de învățământ, Liceul Tehnologic Turceni și Liceul Tehnologic ”Dimitrie Filișanu” Filiași.
În cazul profilului Resurse Naturale s-a optat pentru una dintre cele mai mari instituții de profil din UE și cu recunoaștere la nivel mondial – Instituto Nacional de Saúde Doutor Ricardo Jorge din Lisabona Portugalia. Institutul este recunoscut pentru nivelul înalt de dotare a laboratoarelor, precum și pentru specialiștii care lucrează aici. Elevii vor parcurge disciplina ”Analize fizico-chimice generale”, urmând ca la final să fie evaluați atât de către specialiștii din cadrul Institutului, cât și de profesori de la liceul partener Agrupamento Escolas de Alcochete, asigurând astfel atât evaluarea cât și conversia din sistemul portughez de notare de la 1 la 20 în sistemul românesc de la 1 la 10. ” La alegerea acestui partener, de acum tradițional pentru Colegiul Magheru, a contribuit foarte mult și rezultatele obținute de elevii participanți la mobilități. Astfel, în ultimii 3 ani, elevii de la Magheru participanți la aceste mobilități și pregătiți de specialiștii portughezi au obținut mai multe premii la faza naționala a olimpiadei de profil: 2015 – Gordin Mirabela –mențiune, Gogu Veronica -locul 2, 2016 – Gordin Mirabela locul 1, Nichifor Gabriela locul 2, Gogu Veronica mențiune, 2018 – Pora Gheorghe – locul 3” ne-a declarat domnul profesor Marius Buzera, coordonatorul acestui proiect.
Pentru elevii de la domeniul Electronică, stagiul de practică se desfășoară în cadrul Handwerkskammer din Potsdam, Germania, companie recunoscută atât pentru produsele sale din domeniul electronicii și al automatizărilor, cât și pentru centrul de pregătire profesională prin care asigură formare atât pentru elevi și studenți din Germania, cât și din toată Europa. Și elevii pregătiți de acest partener au obținut rezultate bune la concursurile școlare. Astfel, la Olimpiada de tehnologia informației , unul dintre elevi a obținut în anul 2017 locul 1, iar în acest an doi dintre participanți s-au clasat pe primele două locuri la faza județeană. În afară de competențele de specialitate, care sunt dobândite în cadrul acestor mobilități, participanții beneficiază și de un program de pregătire în țară, înainte de stagiu, ce constă în pregătire pedagogică, pregătire lingvistică la limba engleză și program de pregătire culturală. Toate acestea au rolul să-l pregătească pe elev pentru mobilitate, pentru a face față diferențelor culturale și pedagogice. La întoarcerea din stagiu, elevii sunt evaluați la limba engleză, iar calificativele obținute în timpul mobilității sunt trecute în catalog în vederea încheierii situației școlar e. În această perioadă, în cadrul celor trei instituții are loc validarea rezultatelor elevilor de la domeniul Electronică și se pregătește ultimul flux de elevi de la profilul Resurse.