Eugen Pârvulescu: „Să facem performanţă la Târgu Jiu”

Cu certitudinea că Petre Grigoraş îşi va continua munca la Tg-Jiu, principalii oficiali de la Pandurii îşi fac deja planuri pentru sezonul următor.

„Executivul” Pandurilor, Eugen Pârvulescu, vede o cu totul altă echipă gorjeană la anul, în Liga I, cel puţin ca performanţe.
„Executivul” Pandurilor, Eugen Pârvulescu, vede o cu totul altă echipă gorjeană la anul, în Liga I, cel puţin ca performanţe.

Sătui de eterna luptă pentru salvare de la retrogradare, dar şi bazându-se pe faptul că Petre Grigoraş îşi va continua mandatul său la Tg-Jiu, responsabilii Pandurilor au dreptul să creadă în obiective mai îndrăzneţe pentru sezonul 2011-2012. „Sunt sigur că în acest sezon vom reuşi să facem o figură frumoasă în Liga I mai ales că, în proporţie de 99% vom reuşi şi ceea ce ne-am propus, adică să ne păstrăm lotul de jucători. Eu cred că acum, după ce a trecut un an peste aceşti jucători tineri, ţinându-i în continuare împreună, chiar şi încă un an după acest sezon, vom reuşi să facem performanţe la Târgu Jiu. Cu siguranţă nu ne vom mai mulţumi cu obiective modeste şi vom încerca să intrăm în lupta primelor zece echipe din Liga I.”, declară optimist, preşedintele executiv al Pandurilor, Eugen Pârvulescu.

Stilul lui Grig
Din câte se pare, gândurile foarte optimiste ale oficialilor gorjeni vin mai ales din posibilitatea de a avea la Pandurii un tehnician destul de valoros, adept al fotbalului ofensiv. „Executivul” Pandurilor, Eugen Pârvulescu, este convins că stilul lui Petre Grigoraş este reflexia directă a jocului de odionioară a echipei Steaua, formaţie pe care antrenorul a refuzat-o chiar zilele trecute. „În ceea ce-l priveşte pe Grigoraş, n-am avut nicio emoţie că-l vom pierde. Vreau să spun că, pentru el m-aş fi bucurat enorm pentru că merită o astfel de provocare la un club mare. La echipele pe la care a trecut, Grig a reuşit să imprime acel stil al Stelei. Nu vorbesc de stilul actual, ci de cel care a făcut celebră Steaua, un joc rapid, de pase, spectaculos şi eficient.”, crede Pârvulescu.

Disponibilizaţii, căutaţi în Liga a II-a
Odată cu sfârşitul sezonului 2010-2011 şi la capătul căruia tehnicianul Petre Grigoraş a decis că va renunţa la serviciile a câtorva jucători din lotul său, Pandurii au fost siliţi să caute diverse soluţii pentru cei disponibilizaţi. Şi prima măsură a fost şi cea mai normală, punerea pe lista de transfer din această vară a a jucătorilor vizaţi, urmând ca ofertele să fie aşteptate. Din câte se pare însă, chiar dacă e vorba despre fotbalişti cu pretenţii de Liga I, cererea nu a venit deocamdată decât de la formaţii din eşalonul secund. Preşedintele executiv al Pandurilor a oferit chiar şi numele echipelor interesate de „disponibilizaţii” de la Tg-Jiu: „Mai multe echipe din liga a II-a au început să se intereseze de jucătorii pe care Grigoraş nu se va mai baza în viitorul sezon, ALRO Slatina, Gaz Metan CFR Craiova şi cei de la CSM Slatina au întrebat de aceşti jucători. Deocamdată, cel mai interesat pare a fi Papură, care îl doreşte pe George Neagu la ALRO Slatina, echipă care îşi doreşte să promoveze în Liga I la anul.”, a dezvăluit Eugen Pârvulescu. Chiar dacă în mod paradoxal, plecarea lui Florin Hidişan de la Pandurii era anunţată de tehnicianul Petre Grigoraş chiar înainte de terminarea sezonului 2010-2011, numele mijlocaşului provenit de la UTA Arad pare cel mai „greu” de pe lista disponibilizaţilor echipei gorjene. Şi cum ofertele din Liga a II-a nu ar fi deloc pe placul lui Hidişan, iar cele din Liga I nu există, oficialii Pandurilor caută acum pistele externe: „Pentru Hidişan încercăm să găsim o echipă de afară la care să se transfere. În cazul său cred că va fi nevoie însă şi de o perioadă de o săptămână în care să meargă să-l vadă. Nu le-aş spune probe de joc, dar cine vrea să-l ia trebuie să-l vadă pentru că dacă se uită la câte minute are jucate în sezonul trecut, oricine îşi pune întrebări.”, a dorit să precizeze „executivul” clubului gorjean, Eugen Pârvulescu.