Emil Săndoi: „Pandurii are şanse să termine în primele zece…”

Loading

Seleţionerul naţionalei „mici” rămâne un optimist atunci când vorbeşte despre cele două echipe pe la care le-a şi antrenat: Pandurii Tg-Jiu şi Universitatea Craiova. Emi Săndoi „vede” un viitor mai bun în 2011pentru cele două formaţii oltene.
De la Naţionala „mică”, Săndoi nu şi-a uitat echipele de suflet.
De la Naţionala „mică”, Săndoi nu şi-a uitat echipele de suflet.

Deşi în ultima vreme a fost mai aproape de echipa naţională de tineret a României şi mai departe de campionatul Ligii I, Emil Săndoi nu a uitat de cele două echipe de suflet la care a şi antrenat: Universitatea Craiova şi Pandurii Tg-Jiu. Chiar dacă situaţia actuală de la cele două formaţii nu este deloc una prea bună, Săndoi rămâne un optimist: „Nu eram prea mult la curent cu situaţia de la Craiova şi cu ce se întâmplă acolo, abia acum am aflat. Ştiu că ultimele veşti nu sunt tocmai bune, dar eu răman increzator că situaţia se va îndreapta. Chiar îmi doresc din tot sufletul să-şi rezolve problemele pentru că Universitatea este în primul rând un nume şi merită mult mai mult, vreau să revină acolo unde a fost odată. Despre Pandurii, sunt convins că echipa şi va reveni. Au demonstrat un fotbal bun chiar şi în prima parte a turului, dar au fost şi greşeli de arbitraj şi individuale la echipă, în sensul că nu exista la momentul acela omogenitate. Iar la finalul turului echipa a arătat un fotbal foarte bun, mai ales după schimbarea băncii, când s-a produs o schimbare şi în stilul de joc, dar şi în rezultate. Deci, la anul, sigur o să depăşească acea zonă şi cu o pregătire de iarnă bine făcută, au şanse să termine în primele 10 echipe din Liga I.”

Badea şi Grig, „profesionişti de valoare”…
Deşi, în timpul mandatului lui Petre Grigoraş, Pandurii au avut rezultate mai bune în acest sezon decât cu Ionuţ Badea pe bancă, selecţionerul naţionalei de tineret, Emil Săndoi, nu vrea să îi compare pe cei doi. Săndoi crede că amândoi tehnicienii vor avea „un cuvânt greu de spus în viitor, în fotbalul românesc”: „Şi Grigoraş şi Badea fac parte din categoria tehnicienilor din noul val, deşi Petre a acumulat şi ceva experienţă pe bancă. Dar, amândoi sunt antrenori profesionişti, de valoare, care vor avea un cuvânt greu de spus în viitor, în fotbalul românesc. Nu aş dori să fac comparaţii între ei ca şi stilul de joc imprimat echipei pentru că fiecare dintre tehnicieni, în general, are propria filosofie de joc, ca şi propria strategie.”
Matei, remarcat de Săndoi
Deşi Pandurii au intrat în mod oficial în vacanţa de iarnă, trei dintre jucătorii formaţiei gorjene nu au pus deloc ghetele în cui. Matei, Ciucur şi Brata au trebuit să răspundă pozitiv la chemarea selecţionerului de tineret, Emil Săndoi, care a susţinut un trial pentru a-şi stabili lotul naţionalei „mici” pe care va conta la anul. După ce i-a putut urmări pe viu pe cei trei, Săndoi a avut destule cuvinte de laudă la adresa tinerilor elevi ai lui Grigoraş: „Este adevărat, am avut la lot câţiva jucători de la Pandurii, Matei, Brata şi Ciucur, care au lăsat o impresie bună la acest trial. Cred că sunt băieţi buni, de perspectivă, dar acum mai depinde şi câte jocuri vor avea în picioare la echipa de club. În funcţie de asta, se va vedea şi forma de la echipa naţională. Matei şi Brata au jucat încă de la început la acest trial organizat la Bucureşti, iar Ciucur a intrat pe parcurs. Însă, şi Ciucur este un jucător bun, cu ceva calităţi, dar exact ce vă spuneam mai devreme, se vede lipsa jocurilor la el. În rest, pot să spun că am fost mulţumit de toţi jucătorii pe care i-am văzut la trial, chiar şi pe cei de la Liga a II-a, cum ar fi Leca de la Concordia Chiajna, un alt jucător de perspectivă.” Atunci când vine vorba despre Matei, Emil Săndoi se arată destul de impresionat şi vede în jucătorul Pandurilor un candidat cert chiar şi pentru naţionala mare: „De remarcat în mod special, ar fi Matei, care este şi cel mai cunoscut dintre jucătorii care au fost la acest trial, un fotbalist de certă valoare şi care cred că va ajunge pe viitor la echipa naţională. Şi acum sunt de părere că Matei este poate cel mai bun fundaş dreapta din România. Cred că mă voi baza pe el în campania de calificare care va urma pentru că alături de Râpă, sunt fundaşi laterali pe care îmi voi construi noua echipă.”