Pentru al doilea an consecutiv, elevii de la Şcoala Generală Ceauru au marcat printr-o serie de activităţi Halloween. Au fost antrenaţi circa 150 de elevi într-un eveniment organizat de catedra de limba engleză, aceştia trebuind să îşi demonstreze talentul artistic în interpretarea unor scenete de teatru şi cântece în limba engleză specifice sărbătorii de Halloween. Nu au lipsit concursurile organizate pe echipe.
Halloween este o sărbătoare de origine celtică, preluată astăzi de multe popoare din Europa, ea răspândindu-se în secolul al XIX-lea prin intermediul imigranților irlandezi din Statele Unite ale Americii. Aceasta este sărbătorită în noaptea de 31 octombrie, deși în unele țări data sărbătorii variază — de exemplu, în Suedia este sărbătorită în prima sâmbătă din noiembrie. Numele provine din limba engleză, de la expresia All Hallows’ Even, numele sărbătorii creștine a tuturor sfinților, sărbătoare cu care Halloweenul a devenit asociat în țările unde predomină creștinismul occidental — catolic și protestant, deoarece în aceste culte creștine, ziua tuturor sfinților este sărbătorită pe 1 noiembrie. După cum spun specialiştii, specific pentru Halloween este dovleacul sculptat, care reprezintă Lanterna lui Jack. Cu ocazia acestei sărbători, copiii se maschează în vrăjitori, mumii sau alte personaje și colindă pe la case întrebând „Trick or Treat?” (Păcăleală sau dulciuri?), ca o amenințare că dacă nu li se dau dulciuri, persoanei colindate i se va juca o farsă. În alte țări, Halloween este serbat prin parade și carnavaluri.
Această sărbătoare a început să fie marcată şi în România după 1990. În judeţul nostru, de câţiva ani sărbătoarea este marcată şi în şcoli. La Şcoala Generală Ceauru s-a desfăşurat vineri o asemenea manifestare care a constat în prezentarea de costume pe muzică creepy, desfăşurarea scenetei de teatru „In the night of Halloween”, concursuri pe echpe specifice sărbătorii de Halloween etc. Au fost antrenaţi în activitate circa 150 de elevi de gimnaziu de la această şcoală. Profesorul Cornel Şomâcu, directorul Şcolii Generale Ceauru, ne-a declarat: „Suntem la a doua ediţie a acestei manifestări ca urmare a eforturilor deosebite depuse de doamna profesoară de engleză Gabriela Hortopan. Am putut să constatăm şi de această dată implicarea mai puternică a elevilor în toate activităţile organizate de catedra de limba engleză”.