Elevii de la Mătăsari, Stoina și Bumbești, la Teatru și Muzeu la Târgu-Jiu

Loading

Circa 200 de elevi de la instituţii şcolare din Mătăsari, Stoina şi Bumbeşti-Jiu sunt implicaţi într-un proiect cultural ce vizează vizite la muzee dar şi vizionarea unor piese de teatru. Acţiunea este cu atât mai lăudabilă cu cât se adresează în special liceenilor.

colegiul-national-tehnologic-matasariSâmbătă, 20 februarie 2010, Muzeul Judeţean Gorj a avut parte de un eveniment, ceva mai particular decât simpozioane, expoziţii sau alte manifestări culturale. Secţia de Istorie – Arheologie a fost „asaltată” de aproximativ 200 de elevi însoţiţi de cadre didactice de la instituţii de învăţământ din Mătăsari, Stoina şi Bumbeşti – Piţic.
Este vorba despre un proiect amplu prin care elevii sunt îndrumaţi către instituţii de cultură precum Teatrul „Elvira Godeanu” şi Muzeul Judeţean. Particularitatea acestui proiect constă tocmai în numărul mare de participanţi, ceea ce atestă interesul aparte al dascălilor şi elevilor deopotrivă dar şi excelenta colaborare între diferite instituţii de învăţământ şi de cultură. Astfel, Colegiul Tehnic Mătăsari se detaşează alături de Colegiul Naţional „General Gheorghe Magheru” prin interesul constant faţă de Muzeul Judeţean şi nu numai, manifestat prin vizitarea masivă şi participarea la diferite evenimente culturale.
Nu ne rămâne decât să transmitem felicitări, domnilor profesori şi domnilor elevi, pentru atitudinea serioasă şi responsabilă faţă de instituţiile de cultură gorjene!