O elevă din Novaci pe podium la Olimpiada Micilor Bancheri

 

BNR 2

Eleva Alessia Geoancă de la Școala Gimnazială Novaci a câștigat locul III la faza națională a Olimpiadei Micilor Bancheri organizată de Banca Națională a României(BNR), la care au participat elevi din ciclul primar din întreaga ţară, în urma probei finale care a avut loc joi la Facultatea de Istorie a Universităţii Bucureşti. Premiile au fost acordate de BNR.

 Economistul şef al BNR, Valentin Lazea, le-­a transmis participanţilor un mesaj din partea guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, şi i-­a încurajat să devină bancheri, dar nu numai. „Important este că voi învăţaţi care este valoarea reală a banului, a muncii şi învăţaţi să preţuiţi lucrurile importante în viaţă”, le­-a spus Lazea micilor bancheri.

Câştigătorul marelui premiu-Bogdan Bertianu de la Școala Gimnazială 79 din București- a obţinut 30 de puncte din 30 posibile, a anunţat Lazea. Pe locul I la Olimpiada Micilor Bancheri s­-a aflat Vlad Moise, elev la Liceul Tehnologic Agromontan ”Romeo Constantinescu” din Vălenii de Munte, pe locul II Răzvan Tanasov, de la Colegiul ”Alexandru Ioan Cuza” Bacău, iar pe locul trei Alessia Geoancă, de la Şcoala Gimnazială Novaci din Gorj. Proiectul a fost coordonat de Ligia Georgescu ­ Goloşoiu, expert principal la Banca Naţională a României şi autorul programei şcolare educaţie financiară ­ învăţământ primar şi a auxiliarelor curriculare. „Olimpiada Micilor Bancheri” a fost organizată de Asociaţia pentru Promovarea Performanţei în Educaţie, Revista Cutezătorii şi Universitatea din Bucureşti, fiind sprijinită de Banca Naţională a României, prin care peste 2.000 de elevi din ciclul primar din 15 judeţe şi municipiul Bucureşti şi-­au testat cunoştinţele de educaţie financiară și creativitatea. Concursul a demarat la începutul lunii martie 2015, când elevi din peste 50 de localităţi au susţinut o probă scrisă de verificare a cunoştinţelor de educaţie financiară. Primii trei elevi cu punctajul cel mai ridicat la această probă din fiecare din cele 77 de şcoli participante au trecut în etapa următoare, de elaborare a unor proiecte, precum afişe, fotografii, desene, machete etc., pe tema educaţiei financiare, unde elevii şi­au putut testa şi creativitatea. Dintre aceştia, 99 au participat la etapa finală, care s-a finalizat cu rezultatele anunțate.