Comunicat de presă

sigla_proverticalsigla_soros

Asociaţia PRO VERTICAL anunţă lansarea proiectului „O şansă pentru fiecare”, începând cu data de 1 septembrie 2009. Proiectul este implementat în parteneriat cu Şcoala Populară de Artă Târgu Jiu şi Muzeul Judeţean Gorj, beneficiind de un sprijin financiar din partea Fundaţiei SOROS România, prin programul „Fondul de urgenţă”, în valoare de 24.760 USD.
Parteneri media ai acestui proiect sunt Săptămânalul VERTICAL şi Televiziunea Antena 1 Târgu Jiu.
Scopul proiectului ”O şansă pentru fiecare” este acela de a crea un model de bună practică atât pentru judeţul Gorj cât şi pentru celelalte judeţe ale României (în toate şomajul crescând îngrijorător), de a crea locuri de muncă pe timp de criză pentru persoane provenite din grupuri vulnerabile, din activităţi care să ajungă să se autofinanţeze şi să continue şi după închiderea proiectului.
Pentru atingerea acestui scop, obiectivele proiectului sunt următoarele:
– Selectarea a 50 de membri ai grupurilor vulnerabile din judeţ
– organizarea, în parteneriat cu Şcoala Populară de Artă Târgu Jiu, pentru cele 50 de persoane din grupul ţintă, de cursuri de meşteşuguri tradiţionale (olărit, arta lemnului, cusături, ţesături tradiţionale şi artă decorativă tradiţională).
– Înfiinţarea unui atelier de suveniruri (prin amenajarea unor spaţii existente).
– Crearea de modele de suveniruri variate ca şi complexitate şi preţ.
– Testarea pieţei, pentru a se stabili modelele de suveniruri care se vând bine şi numărul ce trebuie produs, din fiecare model, în decursul unei luni, pentru dimensionarea producţiei.
–  Selectarea dintre absolvenţii cursului care doresc să devină angajaţi sau prestatori de servicii ca peroane fizice autorizate, pentru producţia de suveniruri, în funcţie de desfacerea preconizată.
– Vânzarea suvenirurilor către Muzeul Judeţean Gorj şi căutarea de noi beneficiari, în scopul continuării procesului de producţie, fiind astfel asigurată sustenabilitatea proiectului, după încheierea finanţării.
Asociaţia PRO VERTICAL
Preşedinte Stoenescu Aurelia