Colocviile Brâncuși

 1,115 total views

Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși”, Consiliul Local și Primăria Municipiului Târgu Jiu au organizat, în zilele de 8 și 9 iulie 2021, COLOCVIILE BRÂNCUȘI, manifestare care continuă seria programelor dedicate Ansamblului Monumental „Calea Eroilor”.

Joi, 8 iulie, la Casa Grădinarului din Parcul central, a fost vernisată expoziția de grup „Identități vizuale”, al cărei curator este prof. Vasile Fuiorea, președintele Filialei Târgu Jiu a Uniunii Artiștilor Plastici din România. Expun 22 de artiști plastici din cadrul filialei.

La Galeriile Municipale de Artă din strada Traian, a avut loc vernisajul expoziției „Spectrul speranței 2”, a pictorului Marcel Bunea. Acesta este profesor universitar titular la Facultatea de Arte Plastice din cadrul UNARTE București. În cei peste 45 de ani de activitate, Marcel Bunea a fost prezent la galeriile și muzeele de artă din țară și din străinătate cu zeci de expoziții personale și de grup.

Tot în aceeași zi, la Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”, iubitorii de artă au participat la vernisajul expoziției de pictură, grafică, gravură și ceramică: „Stylistique”, un proiect coordonat de Zuzu Caratănase și Doru Strîmbulescu. Curatorii expoziției sunt Răzvan Dragoș și Ovidiu Ionescu.

Parteneri ai manifestării sunt Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu” și Filiala Târgu Jiu a Uniunii Artiștilor Plastici din România.