Investitorii polonezi revin la Târgu Jiu

Târgu Jiul ar putea avea peste 1000 de noi locuri de muncă, dacă investitorii polonezi care își anunțaseră intenția de a construi un parc de 50 de hectare de sere vor reveni la masa discuțiilor. Primarul municipiului, Marcel Romanescu, spune că aceștia și-au anunțat vizita la mijlocul lunii august.

Inițial, polonezii au vrut să cumpere terenul pentru realizarea investiției, dar acum se poartă discuții pentru concesiune sau drept de superficie: „Încercăm să găsim o soluție care să le convină și investitorilor și nouă. Ar fi soluția concesiunii sau a superficiei, după o licitație pe care dorim să o organizăm. A rămas că ne vor trimite o adresă, în care să clarificăm aceste aspecte în perioada imediat următoare, urmând ca în jurul datei de 15 august reprezentanții companiei poloneze să se deplaseze, din nou, la Târgu-Jiu.” (Marcel Romanescu)

70 de milioane de euro

Romanescu a declarat că, la un moment dat, își pierduse speranța că investitorii polonezi vor mai veni, pentru că au întrebat dacă autoritățile locale le pot garanta că nu se va schimba legislația din România în următorii 25-30 de ani, lucru pe care acestea nu puteau să-l promită. După o lună de liniște, însă, discuțiile au fost reluate, investitorii cerând clarificări: „Urmează ca ei să ne înainteze o adresă, la care să dăm un răspuns în care să le clarificăm foarte bine ce presupune superficia pe acel teren și care ar fi avantajele pe care am putea noi să le oferim unei societăți care vine și investește 70 de milioane de euro în Târgu Jiu și creează undeva la 1000 -1500 de locuri de muncă”.(Marcel Romanescu)