Ingrediente:
20 de grame faina de grâu
500 – 600 g pulpe superioare de pui (dezosate)
Sare, Piper
1 lingura ulei de măsline
30 de grame de unt (impartit în 2)
2 lingurițe cimbru proaspăt
500g ciuperci proaspete curatate și tăiate
50 ml vin alb
50 ml supa de pui
3-4 linguri pătrunjel proaspăt, tocat
Preparare:
Puneți faina pe o farfurie. Asezonati carnea de pui cu sare și piper, apoi treceți-o prin faina, scuturând excesul.
Intr-o tigaie puneți uleiul și 10g din unt și prajiti bucatile de pui, rumenindu-le pe ambele parti. Durează cam 3-4 minute pentru fiecare parte, în funcție de temperatura ochiului.
Puneți bucatile prăjite pe o farfurie și indepartati excesul de grăsime cu un șervețel.
Reduceți temperatura ochiului și în aceeași tigaie adăugați cimbrul, ciupercile și restul de 20 de grame de unt. Lăsați-le pe ochi pana se înmoaie – cam 6 minute. Adăugați vinul și supa de pui (eu n-am avut supa de pui, am pus apa în locul ei). Așteptați sa fiarbă pana cantitatea de lichid se reduce la jumătate (cam 3 minute). Asezonati cu sare și piper.
Puneți puiul înapoi în tigaie, pentru a isi trage din sucul ciupercilor. Presărați pătrunjelul verde, apoi e gata de savurat.