CNET, liderul admiterii la liceu din județul Gorj

CNET

Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice a finalizat marţi, 14 iulie, prima etapă de admitere în unităţile de învăţământ liceal de stat a absolvenţilor de clasa a VIII-a. În Gorj s-a confirmat din nou supremația Colegiului Național ”Ecaterina Teodoroiu”, liceul care a atras cei mai mulți elevi cu medii mari. În topul celor mai căutate licee din Gorj s-au mai plasat Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu”, Colegiul Național  ”Spiru Haret”, ambele din Târgu-Jiu,  și  Colegiul Național ”George Coșbuc” Motru. În domeniul tehnologic, Colegiul Tehnic ”General Gheorghe Magheru” a fost cel mai căutat de către elevi.

Topul celor mai căutate profile din Gorj a fost următorul:

1. Științele Naturii-CNET-56 locuri-ultima medie de intrare 9.10

2. Matematică-Informatică-CNET-140 locuri-ultima medie 9,02

3. Matematică-Informatică-CNTV-112 locuri-ultima medie 8.83

În unităţile de învăţământ din Gorj au fost repartizaţi 2721 de elevi, între care şi 102 din alte judeţe. Potrivit datelor publicate pe site-ul admitere.edu.ro, în această primă etapă în liceele din judeţul Gorj au fost repartizaţi 2721 de absolvenţi de gimnaziu. 102 dintre aceştia provin din alte judeţe, 95 din Mehedinţi, iar restul din Vâlcea, Călăraşi, Bacău, Constanţa, Hunedoara şi Olt. Foarte puţini candidaţi, şapte mai exact, au rămas nerepartizaţi. Cei care au fost repartizaţi în licee sunt aşteptaţi până pe 24 iulie să-şi depună dosarele de înscriere la unităţile de învăţământ la care au intrat.

După prima etapă de repartizare computerizată, în liceele din Gorj au rămas 443 de locuri libere: 38 la Colegiul „Gheorghe Tătărescu” Rovinari, 29 la Colegiul „Mihai Viteazu” Bumbeşti-Jiu, 23 la Colegiul Auto „Traian Vuia” Târgu-Jiu, 14 la Colegiul Naţional „Tudor Arghezi” Târgu-Cărbuneşti,  49 la Colegiul Tehnic „Henri Coandă” Târgu-Jiu, 24 la Colegiul Tehnic „Ion Mincu” Târgu-Jiu, 28 la Colegiul Tehnic Mătăsari, 14 la Colegiul Tehnic Motru, 14 la Colegiul Tehnic Nr. 2 Târgu-Jiu, 32 la Liceul Energetic Târgu-Jiu, 7 la Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuşi” Peştişani, 6 la Liceul Tehnologic „G-ral C-tin Sandru” Bîlta, Runcu, 27 la Liceul Tehnologic Baia de Fier, 34 la Liceul Tehnologic Bîlteni, 8 la Liceul Tehnologic Bîrseşti, 27 la Liceul Tehnologic Bustuchin, 6 la Liceul Tehnologic Roşia Jiu, Fărcăşeşti, 14 la Liceul Tehnologic Stoina, 11 la Liceul Tehnologic Ţicleni, 11 la Liceul Tehnologic Tismana, 13 la Liceul Tehnologic Turburea şi 12 la Liceul Teoretic Novaci.

2 Comments on “CNET, liderul admiterii la liceu din județul Gorj”

  1. DACA VA UITATI BINE, MAJORITATEA ELEVILOR VIN DIN MEDIUL RURAL CU MEDII UMFLATE SI NOTE NEADEVARATE!!
    SE VA VEDEA ASTA IN PERFORMANTELE LOR.
    IN ULTIMUL TIMP CNET NU MAI ARE ELEVI CAPABILI DE PERFORMANTA, REZULTATELE LA OLIMPIADE SUNT NULE.

  2. PREA SUSTINETI PERMANENT ACEST LICEU.
    VRETI SA VENITI AICI DIRECTOR DUPA DOMNUL NICHIFOR?
    MACAR SPUNETI ADEVARUL.

Comments are closed.