5 plaje care au apărut în filme celebre, pe care le poți vizita în acest an

 361 total views

Vrei să mergi la plajă în 2022, dar nu știi ce destinație să alegi? Ce poate fi mai entuziasmant decât să pășești pe urmele actorilor care au jucat în câteva filmele emblematice? Nu este vorba despre locuri arhicunoscute, ci despre anumite plaje care nu apar atât de des pe rețelele de socializare.

Almeria, Spania

Indiana Jones, interpretat de Harrison Ford, alături de tatăl său, interpretat de Sean Connery, au reușit să doboare două avioane inamic în cel de-al treilea film din cadrul faimoasei trilogii din anii 1980. „Plaja Monsul” poate fi recunoscută cu ușurință în pelicula Indiana Jones and the Last Crusade (1989); Imediat după ce profesorul Henry Jones își deschide umbrela pentru a speria pescărușii și a-i îndrepta către avionul inamicului, pe fundal apare inconfundabila stâncă care marchează acest loc. Această plajă virgină este situată în capătul „Parcului Național Cabo de Gata”, iar dunele ondulate și traseele vulcanice naturale nu lipsesc din superbul peisaj. La Plaja Monsul se poate ajunge parcurgând o drumeție sau mergând cu mașina până la o parcare care se află la doar două sute de metri distanță.

Insula Tybee, SUA

Acțiunea din cadrul serialului Baywatch (2017) a fost plasată în Florida, însă scenele de plajă, în care Dwayne ‘The Rock’ Johnson și Zac Efron și-au etalat cel mai bine musculatura, au fost filmate, de fapt, pe Insula Tybee din Georgia. Acolo, există kilometri de nisip auriu și un număr foarte mic de turiști în comparație cu aglomerația continuă din Miami. Plaja dispune de un far amplasat la finalul unui pod pe mare, care poate fi explorat. În plus, se poate vizita și orașul pitoresc Savannah, care este situat la mai puțin de 30 de kilometri depărtare. Motivul? Stația de autobuz în care Forest Gump (1994) le-a oferit străinilor ciocolată se află în „Chippewa Town Square”.

Insula Paradisului, Bahamas

Daniel Craig a debutat în rolul lui James Bond ieșind din apă și pășind pe plaja situată în fața resortului „The Ocean Club, A Four Seasons Resort” din Insula Paradisului. Casino Royale (2006) a inclus și secvențe din complexul ultra-exclusivist „Albany House”, deținut de Joe Lewis, Tiger Woods, Enrie Els și Justin Timberlake, care este situat la o distanță de doar 45 minute de respectiva plajă din Bahamas. Apoi, o bună parte din acțiune s-a filmat în Monte Carlo, acolo unde Bond a trebuit să folosească anumite metode și tactici la masa de poker pentru a-l învinge pe antagonistul „Le Chiffre”. Și mai interesant este că, dacă vei merge pe Insula New Providence, care este aproape lipită de Insula Paradisului, vei avea ocazia să faci scufundări în locul în care Sean Connery a dus o luptă subacvatică într-un film anterior al aceleiași francize, mai exact în Thunderball (1965).

Cornwall, Anglia

Filmul About Time (2013) ne prezintă povestea unui tânăr, Tim, care avea să descopere că în neamul său călătoria în timp reprezintă o tradiție. Tatăl său îl sfătuiește să folosească acest dar pentru a obține lucrurile pe care și le dorește cel mai mult în această viață, însă îl avertizează că nu va putea repara orice problemă și că faptele sale vor avea consecințe neașteptate. Tim și tatăl său aleargă spre plaja „Vault Beach” de la Dodman Point pentru ultima oară într-una dintre cele mai emoționante scene din finalul filmului. Este ceva de mers de la parcare și până la plaja inedită, însă toți cei care au făcut drumul au fost absolut încântați de priveliștea de neuitat pe care o oferă această plajă splendidă din sudul Cornwall-ului.

Ischia, Italia

Mai multe destinații de pe Coasta Amalfi din Italia au fost folosite pentru a prezenta acțiunea din orașul fictiv „Mongibello”, în cadrul peliculei The Talented Mr Ripley (1999). Tom Ripley – jucat de Matt Damon – se împrietenește cu Dickie Greenleaf – jucat de Jude Law – și cu Marge Sherwood – jucat de Gwyneth Paltrow – pe plaja „Bagno Antonio”, situată pe insula Ischia, la care se poate ajunge cu feribotul din Napoli. Vestita plajă este amplasată între alte două plaje superbe, „San Pietro” și „Pescatori”. Castello Aragonese, care apare în mai multe cadre, este un obiectiv care nu trebuie ratat.