„Să adunăm energiile pozitive la Pandurii şi să câştigăm!”

Loading

Faptul că Pandurii vor da piept în primul joc din 2011 cu liderul Ligii I face ca echipa gorjeană să beneficieze de suportul moral al contracandidatelor Oţelului la câştigarea campionatului, Steaua, Dinamo, Poli Timişoara, Rapid sau FC Vaslui dorind o victorie a trupei lui Petre Grigoraş.

Fundaşul Vlad Chiricheş (stânga), vrea ca Pandurii să câştige doar pentru gorjeni
Fundaşul Vlad Chiricheş (stânga), vrea ca Pandurii să câştige doar pentru gorjeni

Un eventual succes al Oţelului în deplasare în faţa Pandurilor ar ridica mult şansele gălăţenilor de a câştiga campionatul, misiunea celorlalte contracandidate devenind apoi din ce în ce mai grea, aşa că multe din echipele care încă mai viseză la titlul de campioni şi la banii din Champions League îşi leagă speranţele şi de o victorie a Pandurilor în meciul cu care se va relua campionatul. Conştient de faptul că gândurile multor jucători şi conducători din fotbalul românesc se îndreaptă spre acest meci, Vlad Chiricheş speră ca echipa sa să adune toate aceste energii şi să-şi apropie victoria, fără însă a se gândi că alte echipe ar putea să-i motiveze financiar: „Nu ne gândim la prime de la Steaua sau celelalte contracandidate ale Oţelului la titlu. Vrem să câştigăm pentru noi pentru a ieşi din zona aceea şi asta e cel mai important pentru noi. Probabil că jumătate din România va ţine cu noi în această etapă. Sperăm să se adune toate energiile pozitive la Pandurii şi să câştigăm acest meci. O să facem tot ce ţine de noi să câştigăm”, a declarat fundaşul Pandurilor. Pe aceeaşi lungime de undă cu Chiricheş este şi noul atacant la Pandurilor, fostul clujean Valentin Lemnaru: „Nu se pune problema ca alţii să ne motiveze. O să jucăm pe prima oferită de club, dar banii sunt acum mai puţin importanţi. Noi trebuie să acumulăm puncte pentru că suntem într-o zonă destul de periculoasă şi e normal să ne gândim numai la puncte”, a declarat atacantul împrumutat de Pandurii de la Universitatea Cluj.

Condiţii grele de antrenament
Terenurile de antrenament ale Pandurilor au fost afectate serios de ploile şi ninsorile din ultima vreme, ultimul amical al gorjenilor din intersezon fiind anulat din această cauză. Jucătorii se plâng de faptul că vremea le pune strică antrenamentele şi spun că terenurile afectate de condiţiile meteo vor influenţa jocul ambelor echipe. „E greu să te antrenezi pe un astfel de teren. Pe vremea asta e frig, terenurile sunt impracticabile, dar noi încercăm să ne antrenăm, să o facem cât mai bine şi să ne prezentăm foarte bine la jocul de vineri. Nu avantajează pe nimeni din campionat vremea asta. Pe un astfel de teren va fi greu pentru ambele echipe”, a declarat Chiricheş în legătură cu antrenamentele Pandurilor şi meciul de vineri cu Oţelul Galaţi. Chiar dacă ştie că este greu să joci în astfel de condiţii, Lemnaru nu este de acord cu o eventuală amânare: „Asta este situaţia. Cei de la LPF nu or să amâne etapa aşa că trebuie să ne adaptăm oricărei situaţii de joc, să încercăm să câştigăm cu Oţelul. Din punctul meu de vedere nu era bine să se amâne, o săptămână sau două poate să ningă în continuare şi era acelaşi lucru”, a mai spus Lemnaru.

Cuplu nou în centrul defensivei
Obligat de accidentarea lui Viera, petre Grigoraş va relua campionatul cu un nou cuplu de fundaşi centrali la Pandurii. După ce majoritatea partidelor din prima parte a campionatului a jucat în partea stângă, dreptaciul Chiricheş va fi trecut pe partea dreaptă locul său fiind luat de Cardoso. Chiricheş spune că s-a ăneţeles bine cu brazilianul în meciurile din perioada de pregătire şi crede că nu vor fi probleme cu acest nou cuplu din defensiva gorjeană: “E destul de bine şi cu noul coleg din centrul defensivei. Am jucat cu Cardoso în meciurile de pregătire şi a fost OK, ne-am descurcat bine. Nu e nicio problemă pentru mine să joc în stânga sau în dreapta, oriunde, în poziţie centrală este bine pentru mine”. Patru dintre jucătorii Pandurilor au efectuat ieri vizita medicală la Craiova. Imediat după antrenamentul de ieri, Popete, Viera, Nistor şi Cardoso au luat drumul Craiovei pentru a obşine viza medicală pentru acest retur de campionat.