Special

Politică

Istorie

Gorjul

Patrimoniu

Home » Magazin » Sarmale

Sarmale

Submitted by on 23 December 2009articol citit de 1,698 ori | No Comment
Dificultate: medie | Timp: 3 h 30 min.

Dificultate: medie | Timp: 3 h 30 min.

Ingrediente:
1 varză acră;
1 kg carne tocata porc si vita;
50-100 g orez;
100 g ceapă;
piper, ienibahar;
100 ml suc de roşii;
o foaie de dafin;
cimbru, mărar.

Mod de preparare: Se curata si se toaca ceapa, in 2 linguri de ulei. Dupa ce se caleste se adauga orezul spalat, sucul de rosii, o foaie de dafin si piper. Se calesc 5-10 min, dupa care se lasa la rece. Apoi se amesteca cu carnea tocata, toata aceasta compozitie. Se aleg foile de varza se portioneaza cat pentru o sarma. Se pune o cantitate de compozitie pe o foaie de varza si se rasucesc. Sarmalele se aseaza pe un pat de varza tocata, intr-o cratita. Dupa fiecare rand de sarmale se mai pun cateva linguri de sos de rosii. In mijloc se pot pune bucati de costita afumata sau slaninuta. Dupa ce sunt aranjate se acopera cu un strat de varza tocata si se lasa la foc mic.
Mentiuni: Se sareaza foarte putin, din cauza verzei murate. Se pot da la cuptor, pentru 30 de min.

Comments are closed.