Special

Politică

Istorie

Gorjul

Patrimoniu

Home » Magazin » Salată de vinete

Salată de vinete

Submitted by on 11 August 2009articol citit de 2,326 ori | No Comment
Dificultate: redusă | Timp: 1 h.

Dificultate: redusă | Timp: 1 h.

Ingrediente:
1 kg vinete;
50 ml ulei de măsline;
câteva picături de lămâie sau oţet;
1 ceapă mare;
sare după gust.

Mod de preparare: Se coc vinetele pe o tablă încinsă, răsucindu-le pe toate părţile. Se curăţă vinetele de coajă, după ce s-au răcit un pic şi apoi se lasă la scurs 2-3 ore. Se toacă vinetele pe fund de lemn sau se dau la mixer, se adaugă treptat uleiul şi picăturile de lămâie. La sfârşit se amestecă cu ceapa curăţată şi tăiată mic şi se serveşte rece şi cu roşii sau ardei copţi.
Mentiuni: Pentru ca vinetele sa fie mai albe si mai pufoase, se adauga inainte de a le toca/mixa putin lapte.

Comments are closed.