Special

Politică

Istorie

Gorjul

Patrimoniu

Home » Magazin » Reţetă pui cu ciuperci

Reţetă pui cu ciuperci

Submitted by on 21 April 2010articol citit de 1,711 ori | No Comment

Dificultate: medie | Timp: 1 ora

Ingrediente:
2 bucăţi piept pui;
1/2 kg de ciuperci din
conservă;
300 g smântână;
2 linguri de făină;
Cimbru;
2-3 foi de dafin;
boabe de piper negru;
3-4 căţei de usturoi;
sare si piper, vegeta după
gust.

Mod de preparare: Se taie pieptul de pui bucăţele mici si se spala, apoi se lasă la macerat într-un vas, presărat deasupra cu sare, piperul alb, boabe de piper negru, vegeta şi usturoi. După ce se lasă cam jumătate de oră, se fierbe puţin în apă. Apoi se prăjesc bucăţile de pui într-o lingură de unt cât să se rumenească puţin. La puiul prăjit se adaugă  ciupercile tăiate, se adaugă zeama în care a fiert puiul şi când încep să fiarbă, se toarnă smântână amestecată în prealabil cu 2 linguri de făina şi se mai dau 2-3 clocote.
Mentiuni: Atentie la fiert, puiul se face foarte repede, bucatelele de pui devin albe cand sunt gata. Cand serviti puiul, presarati marar verde deasupra.

Comments are closed.