Special

Politică

Istorie

Gorjul

Patrimoniu

Home » Magazin » Reţetă musaca de vinete

Reţetă musaca de vinete

Submitted by on 11 August 2010articol citit de 4,649 ori | No Comment
musaca-de-vinete

Dificultate: medie | Timp: 1 h

Ingrediente:
3 vinete mijlocii;
750 g carne tocata de porc;
2 cepe mari;
1 ou;
1 lingura cu unt;
1 pahar cu smantana dulce;
1 lingura cu faina;
2-3 linguri cu zeama de carne sau apa;
patrunjel tocat;
pesmet; ulei;
piper, sare.

Mod de preparare: Taie vinetele rondele, presara sare si lasa-le sa se scurga. Caleste ceapa. Adauga carnea, sare si piper si lasa sa se inabuse. Sterge rondelele de vanata cu un servet, rumeneste-le pe ambele parti. Unge o tava cu unt si tapeteaz-o cu pesmet. Aseaza un strat de vinete, pune apoi carnea. Repeta pana termini toate ingredientele. Ultimul strat sa fie de vinete. Lasa la cuptor 30 de minute, toarna deasupra smantana amestecata cu faina, zeama de carne si oul batut spuma. Presara putin patrunjel tocat si mai lasa la cuptor pana se rumeneste putin.
Mentiuni: Taie musacaua in bucati, dar numai dupa ce s-a racit putin.

Comments are closed.