Special

Politică

Istorie

Gorjul

Patrimoniu

Home » Magazin » Reţetă gulaş unguresc

Reţetă gulaş unguresc

Submitted by on 11 February 2010articol citit de 3,353 ori | No Comment
Dificultate: medie | Timp: 1 h.

Dificultate: medie | Timp: 1 h.

Ingrediente:
500 g de carne de porc;
200 g de untură sau ulei;
1 linguriţă boia dulce;
1 vârf de linguriţă boia iute;
4 cepe mari; 3 roşii;
1 căţel de usturoi;
1 morcov; 1 kg cartofi;
100 g smântână;
1 linguriţă zahăr;
1 litru apă;
pătrunjel, sare, piper.

Mod de preparare: Se pune carnea tăiată în bucăţele şi se lasă să se rumenească in ulei. Când au ajuns de culoare arămie, se scot şi se ţin la cald. Apoi se pune ceapa tăiată mărunt. Când a devenit aurie, se adaugă la gulaş usturoiul tocat mărunt, morcovul ras, roşiile tăiate şi carnea. Se adaugă boiaua, sarea, piperul, zahărul şi se toarnă apă fierbinte cât să acopere bucăţile de carne. Se lasă să fiarbă la foc mic până aproape a fiert carnea, apoi se adaugă cartofii tăiaţi bucăţi şi dacă este necesar, se completează cu apă fierbinte sosul. Gulaşul este gata când au fiert cartofii.
Mentiuni: Se servesc cu mămăliguţă şi smântână

Comments are closed.