Un film de prezentare a Gorjului, de înaltă ținută

Loading

La 139 de ani de la nașterea sa, Constantin Brâncuși a primit cel mai frumos cadou din partea județului său natal, Gorjul: filmul documentar „Acasă la Brâncuși”, un material de o înaltă ținută artistică, realizat de adevărați profesioniști. Impactul filmului a fost impresionant, acesta fiind vizualizat de 30.000 de ori pe Youtube în 5 zile, iar publicația online „Știri pe surse”, recunoscută în ultimul timp drept o sursă importantă de informație, a catalogat documentarul ca fiind „Cel mai frumos film de prezentare a unui județ din România”.

„Acasă la Brâncuși”, cea mai frumoasă descriere în imagini a Gorjului
„Acasă la Brâncuși”, cea mai frumoasă descriere în imagini a Gorjului

Într-o Românie în care vând, de regulă, subiectele negative, filmul de prezentare a Gorjului „Acasă la Brâncuși” este o dovadă că România nu e un ghetou, așa cum se încearcă să fie percepută în afară, ci un adevărat colț de rai, în care merită să megi ca să-ți încarci bateriile. Și asta tocmai pentru că frumusețile naturale, flora, fauna, tradițiile și obiceiurile de aici reprezintă atuuri de netăgădiut pentru noi în fața turiștilor.

Filmul „Acasă la Brâncuși” aduce, lângă toate frumusețile Gorjului, perfecțiunea și grandoarea operei brâncușiene, care se înalță maestuos în parcurile din Târgu Jiu, iar casa muzeu așteaptă și ea vizitatori în umbra răcoroasă a zîvoiului Bistriței, la Peștișani.
Ca om care face în Gorj reportaj de 20 de ani, cunoșteam obiectivele prezentate în film: peșteri umede sau scufundate, avene, chei, munți, meșteșuguri, obiceiuri, mânăstiri și alte minunății ale Gorjului, pe care le-am prezentat în timp. Filmul „Acasă la Brâncuși” le pune, însă, în valoare cu măiestrie, în ansamblu, privitorul având impresia că se află pe aripile unui vultur ce zboară pe deasupra județului, poposește din loc în loc pentru a admira peisajul sau oamenii, după care pleacă mai departe, să descopere cât mai multe minunății. Felicitări tuturor celor care au creat acest film!