Special

Politică

Istorie

Gorjul

Patrimoniu

Home » Magazin » Dulceaţă de căpşuni

Dulceaţă de căpşuni

Submitted by on 23 June 2009articol citit de 9,545 ori | One Comment
Dificultate: medie | Timp: 3 h

Dificultate: medie | Timp: 3 h

Ingrediente:
2 kg căpşuni;
1.5 kg zahăr;
un pliculeţ cu sare de lămâie;

Mod de preparare: Curăţăm căpşunile, le spălăm şi în vasul în care pregătim dulceaţa punem un strat de căpşuni unul de zahăr şi tot aşa până terminăm ingredientele. Ultimul strat va fi de zahăr. Lăsăm aşa vasul vreo 2-3 ore apoi îl punem la foc mediu să fiarbă. Când credem că este gata, facem proba astfel: punem pe o farfuriuţă o lingură de dulceaţă şi dacă după răcire ea se prelinge mai greu înseamnă că este gata. La sfârşit după ce închidem aragazul punem şi pliculeţul de sare de lămâie şi apoi luăm spuma.
Mentiuni: În borcănele turnăm dulceaţa de căpşuni fierbinte, punem capacul şi apoi punem borcanele cu gura în jos, astfel în se păstrază în stare foarte bună.

One Comment »