Special

Politică

Istorie

Gorjul

Patrimoniu

Home » Magazin » De ziua lui Eminescu

De ziua lui Eminescu

Submitted by on 17 January 2012articol citit de 2,172 ori | No Comment

Biblioteca Județeană „Christian Tell” a găzduit duminică, 15 ianuarie 2012, un program deosebit de atractiv, organizat în amintirea poetului Mihai Eminescu, cu ocazia împlinirii a 162 de ani de la nașterea sa.
În sala de lectură a instituției, care poartă chiar numele marelui poet a fost, mai întâi, pus să ruleze pentru participanți filmul „Eminesciana 2012”. Au urmat lansarea revistelor Portal Măiastra, nr. 3-4/2011 și Caietele Columna, nr. 1/2012, un recital de poezie eminesciană în interpretarea actorilor de la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu și două prezentări ale scriitorilor Zenovie Cârlugea și Ion Popescu Brădiceni. Programul s-a încheiat cu un recital de romanțe susținut de un grup de interpreți ai Ansamblului Artistic Profesionist „Doina Gorjului”, precum și de un complex de muzică și poezie în interpretarea lui Pompiliu Ciolacu, grupul folk „Strunga” de la Palatul Copiilor și a Ancăi Goșa- elevă a Liceului de Arte Târgu Jiu.
Organizatori au fost Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, Biblioteca Județeană „Christian Tell”, Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” Târgu Jiu, Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”, Palatul Copiilor Târgu Jiu, Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu” și Cenaclul Columna.

Comments are closed.