„Ziua Învingătorului” la Târgu Jiu

Loading

Asociația Română de Oncologie “Sfânta Ana” și Primăria Municipiului Tg-Jiu au organizat sâmbătă, 7 decembrie 2013, ediția a doua a “Zilei Învingătorului”. Manifestarea a dorit să celebreze pacienții oncologici care luptă cu cumplita boală, trecând prin chinurile specifice tratamentului dificil de suportat, precum și prin traumele psihice suferite atât la primirea diagnosticului, cât și ulterior.

Asociația Română de Oncologie “Sfânta Ana” și Primăria Municipiului Tg-Jiu au organizat sâmbătă, 7 decembrie 2013, ediția a doua a “Zilei Învingătorului”.
Asociația Română de Oncologie “Sfânta Ana” și Primăria Municipiului Tg-Jiu au organizat sâmbătă, 7 decembrie 2013, ediția a doua a “Zilei Învingătorului”.

Cei prezenți în sală la eveniment au vizionat filmele realizate de Asociația Română de Oncologie “Sfânta Ana” cu pacienții și familiile lor care au trecut prin drama provocată de cancer, câțiva dintre aceștia adresându-le cuvinte de încurajare celor care trec prin aceeași suferință. “În 2011, în primăvară, am descoperit că am un nodul la sân, am fost și am consultat mai mulți medici și mi s-a spus că este hormonal, deși interiorul meu imi spunea altceva. Mergând într-un spital de profil oncologic, mi s-a făcut biopsia, s-a dovedit că era cancer, iar începând din acea toamnă au început tratamentele chinuitoare, specifice bolii. Acum sunt bine și îi mulțumesc lui Dumnezeu, familiei, prietenelor, colegelor care mi-au fost alături.” (Șerban Claudia) “Este una dintre cele mai cumplite vești atunci când un medic îți spune ca ai cancer. Ulterior îți dai seama ca începi o luptă în care zilnic trebuie să-ți spui că nu există decât un ÎNVINGĂTOR, iar acela ești TU.” (Mihalache Florentina)

Felicitări

În cadrul aceleași manifestări, bolnavii de cancer s-au bucurat de un spectacol oferit de un grup de copii de la Școala Gimnazială “Constantin Savoiu” din Tg-Jiu și Colegiului Național “Tudor Vladimirescu”.
În continuare, bolnavii au fost felicitați pentru puterea de care dau dovada în lupta cu boala, oferindu-li-se flori, cadouri și masa festivă prilejuită de apropierea sărbătorilor de iarnă intitulată “Balul de Crăciun”.
Bogdana Costoiu