Voluntar pentru Viitor

Loading

La nivelul județului Gorj nu există o bază de date interactivă, care să cuprindă tinerii interesați să participe la activități de voluntariat, precum și organizațiile de tineret ce realizează astfel de activități. Pentru îmbunătățirea acestei situații, în perioada 29 august – 30 august 2012, între orele 12.00 – 16.00, Asociația Drumeții Montane are amlasat un punct de informare în centrul municipiului Târgu Jiu, pentru a promova voluntariatul la nivel de județ. Proiectul poartă numele de „Voluntar pentru Viitor” și este finanțat de către Autoritatea Națională pentru Sport și Tineret.
În cadrul proiectului „Voluntar pentru Viitor”, Asociația Drumeții Montane dorește ca numărului de voluntari să crească și ca aceștia să se înscrie, în funcție de domeniul în care doresc să activeze. Astfel, tinerii gorjeni vor putea fi informați în timp real, despre diversele activități organizate în județul Gorj, prin intermediul site-ului www.voluntaringorj.ro creat în cadrul acestui proiect. Tot prin intermediul acestui site, ONG-urile din județul Gorj pot publica evenimente, diverse activități, în acest mod, voluntarii înscriși putând opta dacă vor să participe.
Cei care doresc să se înregistreze, vor putea alege domeniile de interes în care doresc să activeze ca voluntar sau pur și simplu să primească informații privind aceste domenii. Aceștia vor putea participa la activități de voluntariat precum: asistență și serviciile sociale, protecția drepturilor omului, medico-sanitar, cultural, artistic, educativ, de învățământ, științific, umanitar, religios, filantropic, sportiv, de protecție a mediului, social, comunitar și altele.