Speranţe şi pentru derby-ul cu Rapid

Loading

După ce s-au instalat confortabil pe locul I în Liga lui Mitică, cei de la Pandurii îşi fac planuri să rămâna cât mai mult timp acolo.

În sezonul trecut, Pandurii au transformat Rapidul într-un simplu „personal” după acel 3-0 istoric. Pentru sâmbătă, Grigoraş nu-şi doreşte însă, decât o victorie pentru a-şi consolida o poziţie istorică în Liga I!
În sezonul trecut, Pandurii au transformat Rapidul într-un simplu „personal” după acel 3-0 istoric. Pentru sâmbătă, Grigoraş nu-şi doreşte însă, decât o victorie pentru a-şi consolida o poziţie istorică în Liga I!

Rezultatele din acest debut de sezon par să-l fi încurajat destul de mult pe tehnicianul Pandurilor, Petre Grigoraş, în căutarea unei performanţe unice la cârma grupării de fotbal gorjene. Aşa că, principalul de pe banca olteană şi-a fixat deja un obiectiv pe termen scurt: speră ca minipauza competiţională să regăsească Pandurii pe locul I în campionat. „Sper să nu ne oprim aici. Sper să continuăm cu cel puţin un rezultat bun, cu o victorie, ar fi senzaţional pentru noi să terminăm acest prim calup de meciuri cu un alt succes, să ne consolidăm poziţia de lider. Ar fi o surpriză foarte mare, dar meritată pentru seriozitatea şi modul cum s-au prezentat jucătorii în această perioadă.”, mărturiseşte Grigoraş, care ştie că primul meci din seria de foc ce va urma pentru Pandurii este şi cel mai important: “Nu mă gândesc la următoarele cinci etape, mă gândesc la jocul cu Rapidul. Acesta e cel mai important, ar fi perfect să câştigăm. E un meci dificil, contra unei echipe grele, pe care nu am învins-o decât de două ori. Rapid e o echipă care a făcut un meci fantastic revenind de la 2-0 şi din minutul 20 cu un om în minus a câştigat cu 3-2. Trebuie să ne concentrăm, să fim liniştiţi şi să încercăm sâmbătă, cu ajutorul echipei, publicului, să reuşim o victorie şi să avem două săptămâni liniştite. Pentru că vin cinci etape fantastic de grele, Petrolul, CFR, Dinamo, Bistriţa şi Steaua acasă.”, spune tehnicianul echipei gorjene.

Şi un pic de realism…

Faptul că Pandurii au ajuns în postura de a fi liderul la zi al Ligii I, cel puţin după şase etape de campionat, îl bucură pe tehnicianul Petre Grigoraş, dar în acelaşi timp îl şi face să resimtă o anumită presiune legată de echipa sa. De aceea, Grigoraş îndeamnă la realism pe cei din jurul echipei: “Dacă eşti bine pregătit, dacă ai o doză de şansă, dacă ai încredere în tine, în forţa de grup a echipei, poţi realiza lucruri frumoase. Noi sperăm să realizăm. Trebuie să fim realişti, să analizăm foarte bine toate aspectele vizavi de echipă. Deocamdată suntem într-o perioadă foarte bună, dar să nu anticipăm ce va fi în etapa 33 sau 34. Să fim realişti, în jurul echipei am auzit că suntem favoriţi la titlu, chestii care te pun pe gânduri. Ştiu că pretenţiile au crescut. Odată ce înveţi lumea cu rezultate bune, când echipa joacă mai slăbuţ şi nu atât de entuziasmant, atunci se trece în partea cealaltă, am jucat prost, am avut noroc sau mai ştiu eu… E nedrept să vorbim aşa de o echipă aflată abia la începutul drumului spre performanţă.”, crede tehnicianul.

Mai tari decât Real Madrid!

În acest moment, doar trei echipe din Liga I nu au suferit gustul înfrângerii în campionatul 2012-2013. Printre ele şi Pandurii, formaţie care are însă un punctaj aproape perfect după 6 etape disputate: 16 puncte, cu 5 victorii şi un egal. În ciuda nesfârşitele laude pe care Pandurii le-a primit în ultima vreme, antrenorul Petre Grigoraş ştie totuşi că va veni şi rândul echipei gorjene să clacheze: “Deocamdată, Pandurii, Rapid şi Dinamo sunt echipele care nu au pierdut până acum. Însă în campionatul acesta, ca şi cel trecut, nu ai cum să fi invincibil. Uitaţi-vă la Real Madrid, o echipă superbă şi după două etape are un singur punct. Atunci ce să mai spunem de noi?”