Rețetă vinete gratinate cu roşii

Loading

reteta-vinete-gratinate1 vânătă mare
3 roşii
200 g caşcaval sau mozzarella
oregano
sare

Se spală şi se curăţă coaja de la vânătă. Se taie în felii de aproximativ 1 cm. Feliile se dau cu sare pe ambele feţe şi se pun pe un şervet care să absoarbă zeama lăsată. Se lasă 30 de minute. Se taie roşiile în felii de 1 cm (dacă vreţi puteţi să le puneţi în apă clocotită 30 de secunde ca să le decojiţi). Se taie şi caşcavalul în felii cât să acopere felia de vânătă. Pe o felie de vânătă se pune o felie de roşie cu oregano, iar peste roşie o felie de caşcaval. Se pun într-o tavă şi se dau la cuptor, la foc mic mediu (350°F) cam 20 de minute, până se fac. Dacă vreţi puteţi să coaceţi vinetele puţin, pe grătar sau intr-o tigaie cât să se înmoaie puţin. Astfel, se coc mult mai repede la cuptor şi nu se mai prelinge mozzarella în toată tava.