Vladimirul va avea apă

Locuitorii din comuna Vladimir vor avea, în curând, apă la robinet. Banii vin de la Guvernul României, în baza Ordonanţei 577, suma primită de la centru fiind de 6.100.000 RON fără TVA.

Primarul Aurel Băcanu Vladimirescu vrea să atragă noi fonduri
Primarul Aurel Băcanu Vladimirescu vrea să atragă noi fonduri

Până acum, oamenii din Vladimir au trebuit să care apa cu găleata, sau să-şi instaleze hidrofor în fântână, dacă doreau să aibă apă la baie sau la bucătărie. De acum, însă, ei vor beneficia de această utilitate prin intermediul unui sistemului de alimentare cu apă ce urmează să fie înfiinţat cu fonduri de la Guvern şi cu o contribuţie a Consiliului Local, care trebuie să reprezinte 10% din valoarea totală a proiectului.
Primarul comunei Vladimir, Aurel Băcanu Vladimirescu, a declarat că s-a ţinut, deja, licitaţia, prin Sistemul Electronic de Achiziţii Publice: „Licitaţia a fost câştigată de firma Plastinvest Ploieşti, iar acum luăm ultimele avize, pentru începerea lucrărilor. În urma lor, toate cele 1.600 de gospodării din cele patru sate ale comunei vor avea, pentru prima dată, apă curentă de la reţea.”
Sistemul de alimentare cu apă din comuna Vladimir va avea 32 de km de reţea şi două microsisteme de alimentare. Astfel, primul va fi dotat cu două puţuri de alimentare, o staţie de tratare şi un rezervor de 400.000 mc şi va alimenta satele Vladimir şi Valea Deşului, iar al doilea va avea două puţuri, staţie de tratare, rezervor de 500.000 mc şi va alimenta satele Andreeşti şi Frasin.

Alte investiţii
Deşi nu are un buget mare, comuna Vladimir beneficiază de fonduri pentru diferite lucrări. Autorităţile locale au reuşit să atragă fonduri tot de la Guvern, în baza Ordonanţei 7, cu care au fost construite trei poduri peste Pârâul Matca Valea Deşului, în punctele Larga, Lunca şi Leurdeasa.
Şi la capitolul drumuri comuna stă bine, după cum ne-a declarat primarul Vladimirescu., Astfel, în 2008 s-a început asfaltarea DC 44 Frasinu, pe o lungime de 5 din cei 7,5 km pe care îi are şi s-a terminat asfaltarea a 3,1 km din cei 4,5 km de drum din satul Valea Deşului, ambele sume necesare fiind obţinute de a Guvern, în baza Ordonanţei 577.
Autorităţile locale nu se mulţumesc, totuşi, cu banii obţinuţi pentru lucrările de infrastructură. Ele au depus un proiect pentru modernizarea drumului Ruginoasa- Moţeşti (Vladimir- Frasin). De asemenea, s-a ţinut licitaţia pentru asfaltarea drumuri sătesc Măreşti şi pentru grupul sanitar al Primăriei.