O nouă federaţie sindicală pentru mineri

Începând cu luna octombrie 2009 minerii din bazinele carbonifere ale Gorjului şi Văii Jiului sunt reprezentaţi la negocierile cu patronatul şi de Federaţia Naţională a Muncii, afiliată Confederaţiei „Meridian”. Potrivit unui comunicat FNM semnat de preşedintele Constantin Creţan, Federaţia Naţională a Muncii anunţă că, prin Decizia civilă nr. 2452/27.10.2009, Tribunalul Gorj a respins recursurile promovate de mai multe instituţii şi sindicate.
„FNM a fost recunoscută ca reprezentativă în cadrul CNH Petroşani, SNLO şi CE Rovinari, având dreptul de a participa la negocierile Contractului Colectiv de Muncă, la fiecare dintre aceste unităţi. Pe cale de consecinţă, membrii din sindicatele afiliate(minerii şi salariaţi din Valea Jiului şi Oltenia), vor avea reprezentare sindicală doar în interesul lor, FNM dorind ca, prin demersurile pe care le va face, să obţină stabilitatea locurilor de muncă.”, se arată îîn comunicatul remis redacţiei.

2 Comments on “O nouă federaţie sindicală pentru mineri”

 1. Dar Cretan Costica are interdictie sa mai desfasoare activitati sindicale!!!!! Cred ca-l mananca undeva si vrea sa se intoarca la mititica!!!!! Sa se ducaaaaaaaa!

 2. Nu mai inteleg ce organizatie mai este si asta ca toti a-si fac organizatii,peste noapte ca sa aiba ce apuca de pe urma salariatiilor.Nici un sindicalist ce ajunge la un anumita functie de lider de organizatie cit de mica,dupa ce este validat si uns cu drepturi,salatrii mari,uita pe cine reprezinta,si lasa prada disponibilizaarilor salariatii ce zice ca-i reprezinta!
  Afla si el intimplator de la cei in cauza sau de laa altii ca unii sau altii au primit preaviz de disponibilizare,fara sa te intrebe cineva de ce te disponibilizeaza!?
  Asa mi sa intimplat si mie ca fiind de peste 30 ani la Termo Turceni
  in diverse functii,de conducere paerticipind in acest timp la constructia obiectivelor energetice si social culturale din Turceni,sa scolesc si invat tinerii invatacei de pe bancile facultatiilor,care acum crescuti si avansati in posturi de directori,nu te mai cunosc,si uita meritele avute,azvarlindu-te peste bord cu disponibilizarea colectiva recenta din lotul celor 80 persoane de la turceni,fara a te intreba de ceva ci numai punindu-ti in vedere ca esti in preaviz de 20 zile cu 10 noiembrie 2009,avind Studii Superioare Cibernetica si participind in calitate de Sef Investitii peste 20 ani si apoi Inspector CFI 10 ani,fara absente sau sanctiuni.
  Aceasta se face cind mai am pinna la pensie 4,5 ani adica in 2014 mai,iar Dl lider de Sindicat Patru Sorin avea sa afle de la mine cind intalnindu-ma prin curte a aflat uimit.
  Nu mai vorbesc ca Liderul pe termo Iovan,cind l-am intrebat,nu a avut nici un comentariu!
  Asa ne reprezinta pe noi cei ce am batut tarusul Centralei,facind loc cu interventii tot acesti lideri la noii angajati pe criterii numai de ei stiute,astfel ca sa poata sa mentina noile achizitii,trebuie sa disponibilizeze nelegal,pe cei cu vechime si profesionisti!
  Asadar,dlor Sindicalisti,in cine sa mai avem incredere,cind nimeni nu ne reprezinta si nu ne apara!?
  Poate reusiti Dv!
  Dumnezeu sa va ajute!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11

Comments are closed.