Văicăreli politice

După ce ne-a privit de sus, timp de patru ani, cât a fost senator de Gorj și la putere, căzut de pe înălțimile pe care se ridicase din motive sindicale și politice, Ion Rușeț a ajuns să se plângă de nedreptățile care li s-ar face rudelor sale, de către noua putere politică din România, USL. De curând, fiica lui Ion Rușeț a aflat că urmează să fie disponibilizată de la Hidroelectrica, iar patru verișori ai fostului senator de la alte firme care au legătură cu mineritul. Dacă afirmațiile acestuia, cum că epurările se fac pe criterii politice sunt adevărate, atunci nu e bine, mai ales că, se spune, concedierile celor de mai sus n-ar fi fost motivate. Eu, însă, mă întreb, cum se face că rubedeniile lui Ion Rușeț au fost atât de capabile încât să lucreze la stat pe niște funcții cu bani frumoși, pe salariu sigur și fără bătăi de cap, în timp ce atâția gorjeni se chinuie să găsească un loc de muncă, mulți dintre ei ajungând în mediul privat, unde salariile sunt, de regulă, mici, se muncește mult, iar siguranța că-ți iei salariul la sfârșitul lunii, sau siguranța locului de muncă lipsesc cu desăvârșire.
De altfel, am luat pe Ion Rușeț doar ca exemplu, pentru că știrea e proaspătă, dar, la fel ca el au făcut majoritatea politicienilor, de-a lungul anilor, aranjându-și pe funcții călduțe neamurile și prietenii. Iar după ce au plecat ei de la frâiele puterii, primii care au fost dați afară au fost pilele lor. Nu vreau să dau acum nume, mai ales că tot omul trebuie să beneficieze de prezumpția de nevinovăție, dar dacă USL-ul a fcut așa ceva fără motive legale, așa cum acuză Rușeț, n-ar fi o surpriză. Asta pentru că, se spune, la rândul său, PDL-ul, când a fost la putere, a dat afară pilele puterii dinaintea sa.
Dar, cei care s-au trezit cu decizia de disponibilizare în mână, mai au o șansă. Îi invit să se înscrie în căutarea unui loc de muncă la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă. E drept că locurile care apar disponibile dar sunt la stat e posibil să fie aranjate, dar sunt destule locuri de muncă la privați. Spor la muncă, dragii mei!