Cristi Pustai: „Să rămână aceeaşi echipă frumoasă!”

Cu noul antrenor instalat și prezentat la București, înaintea plecării în cantonamentul din Antalya, Pandurii se pregătește pentru un retur care să îi ducă în Europa.

Înaintea plecării în cantonamentul din Antalya, Cristi Pustai a fost prezentat jucătorilor și a susținut și prima conferință de presă ca antrenor al Pandurilor. „Profesorul” îl laudă pe Grigoraș pentru munca făcută la Pandurii și vede continuarea lucrurilor bune făcute de acesta la Târgu Jiu ca pe o mare provocare a carierei: „Am acceptat această propunere, această provocare pentru că este o echipă frumoasă. Petre Grigoraş a făcut o treabă extraordinară la Târgu Jiu, a dus această echipă pe un loc frumos în urma unui joc frumos şi cu aspiraţii îndreptăţite spre cupe europene.  Ne dorim, încercăm ne luptăm şi la finalul campionatului să fim calificaţi în cupele europene. Este o provocare pentru mine. Sper să fi făcut o alegere bună”, a declarat Cristi Pustai.

„Pandurii este o echipă cu aspiraţii îndreptăţite”

Pustai este gata de bătălia pentru Europa, acolo unde a ajuns cu Gaz Metan Mediaș, dar în condițiile în care România dădea șase echipe în cupele europene. Acum, când doar patru echipe merg în Europa, lupta se anunță mult mai aprigă, dar Pustai este încrezător în puterea noii sale echipe de a-și atinge țintele: „Este realizabil obiectivul, sunt mai multe echipe în luptă. Suntem la două puncte de Astra, la egalitate cu Vaslui, la trei puncte în faţa lui CFR şi în această luptă includ Petrolul şi Dinamo. Acestea sunt echipele cele mai apropiate pe un interval de 7 puncte care se luptă pentru calificarea în Europa. Orice jucător din lotul meu şi chiar şi eu îmi doresc să câştigăm campionatul. Dar, Pandurii este o echipă cu aspiraţii îndreptăţite după calitatea jocului şi a jucătorilor şi sper ca după cele 15 etape rămase să fim pe un loc care să ne califice în cupele europene”, a mai declarat noul tehnician al târgujienilor.

Nu se opune plecărilor

Ca și lui Grigoraș, președintele executiv al pandurilor, Eugen Pîrvulescu, i-a promis lui Pustai că nimeni dintre jucătorii importanți nu va pleca în această iarnă. Pustai nu este atât de strict în ceea ce privește plecările: „Eu tot timpul am spus că un transfer înseamnă o afacere cu implicarea a trei părţi, cele două cluburi şi jucătorul. Dacă toată lumea e mulţumită, e foarte bine. Eu am nevoie de toţi jucătorii, dar sunt antrenor şi antrenez jucătorii legitimaţi la echipă”, a declarat Pustai referindu-se la politica de transfer a Pandurilor. În legătură cu cel care face obiectul discuțiilor în acest moment, eventuala plecare a lui Maxim, Pustai spune că are încredere în faptul că, indiferent de decizia pe care o va lua, jucătorul va știi ce are de făcut: „Dacă rămâne, ştie el de ce rămâne. Maxim ştie ce are de făcut”, a mai spus antrenorul gorjenilor.