Vacanță cu gust de pâine coaptă și miere


Timp de o săptămână (18 – 22 iunie, a.c.), copiii care au participat la ”Atelierele de vacanță” s-au bucurat de activități educative și în același timp recreative, în peisajul de poveste al Muzeului Arhitecturii Populare din Gorj – Curtișoara.

Proiectul este organizat de Biblioteca Județeană ”Christian Tell” Gorj – Filiala pentru copii în parteneriat cu Școala Populară de Artă Târgu-Jiu și Muzeul Județean ”Alexandru Ștefulescu” Gorj.
Activitățile desfășurate în foișorul din curtea muzeului din Curtișoara au început cu arta olăritului – participanții realizând obiecte din ceramică (îndrumător meșterul Dumitru Coneru), continuând cu icoane pictate pe sticlă și semne de carte create în tehnica țeserii de covoare (artista plastică Adriana Vasile) și finisarea prin pictare a obiectelor de ceramică (cu sprijinul profesoarei de artă decorativă – Daciana Ungureanu). Miercuri și joi, micii meșteri mari au fost inițiați în pregătirea gogoșilor și a lipiilor servite cu miere, operațiunea culinară decurgând după sfaturile doamnei Elena Firescu, de la Muzeul Județean. Bineînțeles, în fiecare zi nu au lipsit jocurile zburdalnice și veselia, bibliotecara Luiza Sandu, coordonatorul proiectului, dovedindu-se un talentat căpitan de echipă.