„Un zâmbet pentru fiecare” la Colegiul Tehnic ”General Gheorghe Magheru”

Mărțișoarele confecționate de elevi arată multă imaginație, măiestrie și talent
Mărțișoarele confecționate de elevi arată multă imaginație, măiestrie și talent

Ca în fiecare an, elevii de la Colegiul Tehnic ”General Gheorghe Magheru” Târgu-Jiu au confecționat mărțișoare pentru ca din rodul muncii lor să fie ajutați elevii cu posibilități materiale reduse. Proiectul se află în Calendarul Ministerului Educației Naționale și în ultimii ani a fost preluat și de alte școli.
Proiectul îşi propune ca, prin ateliere de creaţie desfăşurate la sfârşitul orelor de studiu, să realizeze anumite obiecte, prin comercializarea cărora să se obţină banii necesari sprijinirii elevilor fără posibilităţi materiale. Marius Buzera, directorul Colegiului Tehnic ”General Gheorghe Magheru”, ne spunea cu acest prilej: ”Datorită succesului înregistrat în anii anteriori, proiectul a fost prins în calendarul Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, crescând astfel ca vizibilitate la nivel naţional, exemplul fiind urmat în prezent de alte şcoli din ţară. În cadrul acestor ateliere de creaţie, elevii au realizat manual obiecte originale, precum mărţişoare, accesorii, felicitări, gablonţuri şi alte obiecte cadou specifice ”Lunii Mărţişorului””
Acestea vor fi expuse pentru vânzare timp de 3 ore pe holurile instituţiei pentru comunitatea locală, agenţii economici, elevi şi părinţi, urmând ca banii obţinuţi să fie oferiţi sub forma unor burse colegilor lor fără posibilităţi materiale. Sunt peste 1000 de mărțișoare care vor fi expuse miercuri  27.02.2013, începând cu ora 12.
După succesul extraordinar de  până acum, organizatorii se aşteaptă şi în acest an la o participare record, mai ales că în aceeași zi liceul găzduiește toți profesorii de istorie de liceu din județ.