Risc de viituri în Oltenia

Loading

Gospodării din Gorj puse în pericol de depășirea cotei de inundații în bazinul hidrografic al Jiului
Gospodării din Gorj puse în pericol de depășirea cotei de inundații în bazinul hidrografic al Jiului

Județele Gorj, Dolj și Mehedinți se află sub riscul producerii de viituri, din cauza precipitațiilor abundente, care pot determina creșterea cotelor apelor din bazinul hidrografic al Jiului dincolo de cota de inundație. Autoritățile au inițiat cod galben și portocaliu până la mijlocul acestei săptămâni și încă nu se prevede când acestea vor fi ridicate.
În perioada 25 februarie 2013 ora 20.00- 27  februarie 2013 ora 22.00 sunt preconizate scurgeri importante de apă de pe versanți, torenți și pâraie, creșteri de debit și niveluri pe unele râuri din bazinul mijlociu și inferior al Jiului, cu depășiri ale cotelor de inundație și a cotelor de atenție, potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor.
Codul galben a fost instituit începând cu data de 25.02.2013 ora 20.00 pe râurile din bazinele Motru și afluenții de dreapta ai Jiului (amonte de confluența cu râul Motru), bazine hidrografice aferente județelor Mehedinți și Gorj. De asemenea, s-a instituit cod galben pe râul Jiu, pe sectorul aval de confluența cu râul Motru, județul Dolj.
Codul portocaliu a fost instituit începând cu data de 26.02.2013 ora 06.00 pe râul Motru (stația hidrologică Broșteni- Mehedinți), Cosuștea (stația hidrologică Corcova- Mehedinți) și pe râul Orlea (stația hidrologică Celei- Gorj).