Săptămâna culturii la Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu”

În perioada 18-22 februarie 2013, Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu-Jiu a găzduit o serie de manifestări cultural-artistice la care au luat parte elevi și dascăli ai prestigiosului liceu gorjean. De la expoziții de fotografie și colocvii literare, la prezentări de carte și vizite de documentare, acțiunile s-au desfășurat sub genericul „Săptămâna culturii la C.N.E.T.”

În imagine sunt membrii Fotoclubului CNET și cei care îi coordonează
În imagine sunt membrii Fotoclubului CNET și cei care îi coordonează

Acțiunile culturale organizate de Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu-Jiu au debutat luni, 18 februarie 2013, la Muzeul Județean „Alexandru Ștefulescu”, unde a avut loc vernisajul expoziției de fotografie „Alb Negru” a Fotoclubului C.N.E.T. Au fost prezenţi la manifestare, elevi şi profesori, oameni de cultură, precum şi alţi invitaţi, cu toţii împărtăşind pasiunea pentru arta fotografică. Elevele Andreea Denisa Vlădulescu, Cristina Zgăbaia, Luiza Feroiu, Ana-Florina Mazăre, Luiza Ghigeanu, Adelina Gigă, Cristina Alexandra Ilinca, Ivona Garoafă, Andreea Popescu, Celia Constantin, Andreea Dinu şi Cristina Valentina Pietroi, reuşesc să transmită prin intermediul fotografiilor expuse o lume în alb şi negru, dar plină de forme şi texturi, cu un subsidiar reflexiv. Expoziția este în continuare deschisă vizitatorilor, până pe data de 28 februarie.
Manifestările au continuat și în ziua următoare, la Institutul Cultural Român – Filiala Oltenia, acolo unde s-au desfășurat Colocviile de literatură ale revistei „Portal-Măiastra”. Editată de neobositul cărturar şi valoros documentarist gorjean Zenovie Cârlugea, profesor de limba și literatura română la Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu”, publicația se bucură de aprecieri unanime la nivel național.

Omagiu Ecaterinei Teodoroiu și lui Constantin Brâncuși

Miercuri, 20 februarie 2013, elevii de la Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu-Jiu au primit vizita directorului Centrului Municipal de Cultură „Constantin Brâncuşi”, doamna Adina Andriţoiu, cea care le-a vorbit tinerilor, la aniversarea a 137 de ani de la nașterea marelui sculptor, despre Ansamblul Monumental „Calea Eroilor”.
Ziua de joi, a prilejuit elevilor întâlnirea cu trecutul Gorjului, istoric și pitoresc, printr-o vizită de documentare la Muzeul Județean „Alexandru Ștefulescu”, pentru ca săptămâna să se încheie cu o acțiune de evocare a Ecaterinei Teodoroiu, „eroina de la Jiu”. Și în aceste zile Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu” găzduiește noi acțiuni, derulate sub genericul „Săptămâna filmului românesc”.