Nu trageţi în Arafat!

Cornel ŞomâcuCa şi în urmă cu trei ani, Raed Arafat este pe cale să devină victima unor jocuri cu originea în exterior şi care au drept scop ca România să privatizeze sistemul de urgenţă, adică singura parte a sectorului de Sănătate care merge. Nu trebuie să ne spună Arafat că este aşa, putem vedea cine dă atacurile din ultimele zile. Nu am nici o îndoială că Arafat ar fi fost păstrat de PSD după 2012 dar ar fi fost prea mare scandalul înlăturării lui. Faptul că de fiecare dată în ultimii ani s-a încercat de o anumită parte a presei, aceea care nu se finanţează transparent, ca problemele apărute în Apuseni sau Dobrogea să fie puse în cârca lui Arafat ne arată că acest om deranjează şi trebuie înlăturat într-un fel sau altul.
Faptul că anumiţi oameni politici din cei care sunt ocoliţi cu obstinaţie de DNA au anunţat că Raed Arafat o să fie chemat chiar şi la această instituţie pe scandalul Colectiv ne arată cu subiect şi predicat că suntem victimele unei uriaşe manipulări. Şi aici nu sunt doar banii unui uriaş concern internaţional care vrea să pună mâna pe serviciul de urgenţă din România, este răzbunarea unei clase politice care nu poate accepta că există oameni cinstiţi într-un domeniu atât de sensibil. Într-un fel sau altul, Raed Arafat va fi înlăturat pentru că nu este ca cei care îl contestă iar singura lui apărare, din păcate atinsă de manipulări de tot felul, este marea masă a românilor. Măcar ca simbol Raed Arafat ar trebui păstrat dar trăim într-o realitate în care am pierdut orice control asupra destinelor noastre ca să nu amintim de faptul că nişte galerii de fotbal, după ce au terminat sportul-rege, fac jocurile şi în politică.
Preşedintele Klaus Iohannis ar trebui să fie primul care îl apară pe Arafat dar nu o va face, vă daţi seama că în perioada următoare se va face tot mai des comparaţia cu ce a făcut fiecare pentru poporul pe care îl conduc dintr-o poziţie mai mare sau mai mică. Şi unii au ce arăta, alţii mai oferă încă speranţe! Raed Arafat este condamnat şi din această direcţie. Dacă DNA-ul va cădea în această capcană de a se amesteca într-un alt caz unde nu are treabă, după „indicaţiile preţioase” ale lui Cezar Preda, şandramaua lui Kovesi se va prăbuşi cu un zgomot infernal dar salvând adevăraţii corupţi.
Şi pentru că un individ de la o anumită televiziune spune că doar „postacii” sar în apărarea lui Arafat, îmi fac o datorie de onoare din a accepta o asemenea etichetă din dragoste de cinste şi de ţară, deloc specifice persoanei în cauză după cum s-a putut vedea în prestaţiile acestuia.