PRU și „iluminiștii” săi…

aura-stoenescuAsist cu lehamite la nonșalanța cu care unii politicieni încearcă să-i folosească pe români drept masă de manevră. Ei spun că e normal ce fac, dar ca să găsești prin scările de bloc manifeste ale Partidului România Unită cu mai bine de o jumătrate de an înainte de începerea campaniei electorale mi se pare prea detot. Sau poate avem de-a face cu acel curent al iluminiștilor, cum se numeau cândva, cei care dețin adevărul suprem, pentru că primul rând din manifestul lor sună așa: „Timp de 25 de ani ai fost furat de politicieni corupți!” Să înțeleg că cei din PRU sunt politicieni cinstiți?
Ciudat, dar eu am învățat, la Jurnalism, că definiția partidului politic este următoarea: „Partidul politic este grupul de interese care se constituie în scopul de a câștiga puterea, pentru a o folosi în interesul membrilor grupului”. Acum, ce să cred, cartea, sau pe cei din PRU? Din ce-am văzut până acum, jur că e exact ce am învățat eu la facultate, dar, mai știi, poate ne luminează iluminiștii de la PRU și ne duc pe calea cea bună…
Ce ne facem noi însă, dacă vom păți exact ca până acum și am motive să cred că avem toate șansele să se întâmple asta, pentru că și cei dinainte tot așa ne promiteau, dar ne-am întors de unde am plecat, de fiecare dată și anume la definiția din cartea mea din jurnalism.

One Comment on “PRU și „iluminiștii” săi…”

  1. La ce oameni adună prin ţară, PRU e interesant. Până la proba contrarie, eu le acord încredere. De asemenea, cred că propaganda electorală face parte din jocul politic, aşa e peste tot în lume. Uitaţi-vă la Rovinari de când e junul Filip în campanie. Uitaţi-vă la Mişcarea Băsistă ce campanii agresive duce. Dacă aş putea, aş promova agresiv nu neaparat PRU, dar valorile pe care le promovează: suveranitate, integritate, unitate, identitate naţională, naţionalizare, etc. Gorjul are nevoie de o altă faţă, FNS-iştii care conduc judeţul de 25 de ani vor face coadă la puşcărie în curând.

Comments are closed.