Tinerii europeni și „Civilizațiile Viilor”

Asociaţia de tineret VIITORUL Căpreni din România, Asociaţia Narodno Citalişte „Nadejda 1871” din Bulgaria și LAPIS Onlus din Italia, implementează în perioada 03.08.2015-02.10.2016, proiectul “ Civilizaţiile Viilor”, finanţat de Comisia Europeană prin Programului Erasmus+ al Comisiei Europene, gestionat si monitorizat de către Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei și Formării Profesionale (ANPCDEFP) .

Tinerii vor participa la sesiuni de informare și ateliere de lucru 
Tinerii vor participa la sesiuni de informare și ateliere de lucru 

Partenerii în proiect sunt: Universitatea din Craiova/Facultatea de Horticultură,
INSTITUTO STATALE DI’STRUZIONE SUPERIORE ‚’ANGELO VEGNI’” CAPEZZINE, Şcoala Gimnazilă din Căpreni, Chateau Burgozone și Direcţia Judeţeană pentru Sport și Tineret Dolj.
Ideea realizării acestui proiect a fost ca potenţialul viticol și vinicol să poată fi folosit în beneficiul tinerilor, în două dintre regiunile participante, Oltenia și Vratsa, rata şomajului în rândul tinerilor fiind foarte ridicată.artizanat
Proiectul oferă posibilitatea pentru 24 de tineri din regiunile Oltenia, Vratsa și Toscana să dialogheze despre rolul și locul pe care viticulture şi vinicultura îl deţin în istoria și cultura acestor regiuni.
Pe durata proiectului, tinerii participă la sesiuni de informare și ateliere de lucru coordonate de specialişti în viticultură și vinicultură din ţările participante, vor vizita podgorii, ferme, crame, se vor documenta despre legislaţia europeană în domeniul viticol și vinicol.
Participanţii işi vor dezvolta abilităţi antreprenoriale, de comunicare şi lucru în echipă, vor fi capabili să valorizeze tradiţiile și obiceiurile legate de vin şi vie, dezvoltându-se personal și crescându-și şansele să se integreze pe piaţa europeană a muncii.
Lansarea oficială a proiectului are loc în data de 29 septembrie 2015 la Oryahovo în Bulgaria, în prezenţa președinților celor trei structuri nonguvernamentale partenere-Hrizantema RASHEVA, Marilena FARRUGGIA și Mariana BADEA, ai reprezentanților autorităţilor locale și ai mass media.

Mariana  BADEA

EU-flag-Erasmus-_vect_POSSigla_viitorulCapreni