Târgul de Moș Nicolae la Tg-Jiu

În ziua de 1 Decembrie 2018, la Târgu-Jiu, începând cu ora 12.30, se deschide o nouă ediţie a Târgului de Moş Nicolae, manifestare organizată de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiț ionale Gorj.

Cei 35 de participanți la târg aduc produse tradiționale, de artă populară și cadouri pentru cei care sunt aflaţi în căutarea unui cadou de Moș Nicolae pentru cei dragi. Târgul de Moş Nicolae este organizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Târgu Jiu. La ediţia a XI-a a târgului vin meşteri din Vâlcea, Argeş, Harghita, Suceava, Cluj, Olt, Mehedinți, Chișinău şi Gorj. Târgul va fi deschis în perioada 1-6 decembrie în centrul municipiului Târgu Jiu. Deschiderea oficială a târgului de Moș Nicolae are loc pe 1 decembrie 2018 la ora 12.30.
Pe lângă obiecte realizate de meşteri populari, în târg mai pot fi găsite obiecte specifice sărbătorilor de iarnă şi dulciuri. Așadar dacă vă aflați în căutarea unui cadou vă așteptăm cu mare drag la ediția a XI-a a Târgului de Moș Nicolae cu produse tradiționale, cusături, țesături, cioplituri, pielărie, artizanat, ceramică, dar și costume populare.
Alte evenimente culturale organizate de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj, cu prilejul împlinirii a 100 ani de la Marea Unire, sunt programate astfel:
1. Vineri 30 Noiembrie 2018, începând cu ora 11.00, sediul CJCPCT, Sala de expoziții ”Florin Isuf”:
– Lansare nr. 4/2018 al revistei ”Portal Măiastra” (ediție festivă închinată Centenarului Marii Uniri), Editura CJCPCT Gorj;
– Lansare de carte George Drăghescu;
– Vernisajul expoziției de pictură ”Moldova, Ardealul și Țara Românească”. Expun artiști plastici din cele trei provincii istorice ale României.
2. Sâmbătă 1 Decembrie 2018, începând cu orele 12.30, Piața Revoluției:
– Deschiderea Târgului de Moș Nicolae;
– orele 17.30, Piața Revoluției:
– Spectacol evocator ”Poem pentru Marea Unire”. Scenariul: Ion Cepoi, Regia: Mălina Andrei
Își dau consursul: Ansamblul Artistic Profesionist ”Doina Gorjului”, Teatrul Dramatic ”Elvira Godeanu”, CJCPCT Gorj, Seniorii Ansamblului Folcloric ”Cheile Oltețului” Polovragi.