Gorjeanul Eugen Nodea, un nou rezultat de excepție

Profesorul Eugen Nodea de la Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu” a obținut un nou rezultat prestigios în fruntea lotului național de informatică. Dascălul gorjean are în palmares mai multe premii internaționale din această postură.

Echipele de seniori şi juniori ale României au obţinut şapte medalii (trei de argint şi patru de bronz) la ediţia a X-a a Turneului Internaţional de Informatică Shumen din Bulgaria, care s-a desfăşurat în perioada 21 – 25 noiembrie.

Potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Educației Naționale, medaliile de argint au fost cucerite de Maria-Alexa Tudose (clasa a X-a/ Colegiul Naţional “Ion Luca Caragiale” din Ploieşti), Theodor-Pierre Moroianu (clasa a XI-a/ Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Flaviu-Cristian Verde (clasa a VII-a/ Colegiul Naţional de Informatică “Tudor Vianu” din Bucureşti).

Cei patru laureaţi cu bronz sunt Tiberiu Ioan Muşat (clasa a IX-a), Matei Tinca (clasa a IX-a) şi Luca Mihnea Metehău (clasa a VII-a), toţi elevi ai Colegiului Naţional de Informatică “Tudor Vianu” din Bucureşti, şi Eduard Valentin Dumitrescu (clasa a VIII-a/ Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare” din Suceava). Din echipa de juniori a făcut parte şi Alexandru Raul Todoran (clasa a VI-a/ Colegiul Naţional “Aurel Vlaicu” din Orăştie).

Olimpicii români au fost însoţiţi şi pregătiţi de profesorii Gheorghe-Eugen Nodea (Colegiul Naţional “Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu) şi Dan Octavian Dumitraşcu (Colegiul Naţional “Dinicu Golescu” din Câmpulung), respectiv de Radu Muntean – student al Universităţii din Bucureşti.

La competiţie au participat peste 60 de concurenţi (seniori şi juniori) din Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Elveţia, Moldova, Polonia, România şi Serbia.