Țara salvatorilor

Cornel ŞomâcuHotărât lucru, România este o țară cu cea mai mare densitate de salvatori pe metru pătrat. În toate domeniile avem persone care cred în rolul lor mesianic și ne tot ”salvează” de vreo 25 de ani. Rezultatul, România este țara cu cele mai multe persone ”salvatoare” de care ne-am putea lipsi fără nici un regret. Ba chiar mai mult, fără aceștia am putea avea și noi o șansă să scăpăm cu viață din acest cotidian buimac care pare mai degrabă proiectat în laboratoare decât în logica firii.
Un exemplu de salvatori pe care nu i-am dorit, tinerii ieșiți în stradă sunt doar un exemplu al buimăcelii care domnește în România și deloc reprezentativi pentru populația țării, sunt guvernanții actuali, asumați de președintele Klaus Iohannis și de un Bruxelles care ține tot mai greu capacul pe oala nemulțumirilor din Uniunea Europeană. Acești oameni ”providențiali” și ”indinspensabili” nu i-a cerut nimeni, nu reprezintă pe nimeni și constatăm, pe zi ce trece, nu au nici cea mai mică idee de cum se conduce România. Placa cu chemarea de a salva România care a fost adusă de politicieni într-o stare de haos nu este adevărată, sper că nimeni numai crede că Parlamentul a vrut să voteze guvernul tehnocrat, și a fost un capriciu prezidențial pe care chiar șeful statului nu și-l mai asumă. Încet dar sigur, cetățenii României realizează că se pot lipsi de acești ”salvatori” de mucava și că se pot descurca mai ușor dacă sunt lăsați în pace.
În aceste zile am putut afla de la tehnocrați că nu își pot asuma obligații pentru 2017 când, teoretic, nu vor mai fi la guvernare deoarece ei nu sunt iresponsabili ca precedentul guvern. Problema că foștii guvernanți și-au ținut promisiunile, actualii au tăiat din cele făcute și stai să te întrebi de ce au venit la guvernare dacă nu aduc plus valoare și s-a văzut că le dă cu minus. Dacă nu au nimic de oferit și nu știu ce caută de ce s-au băgat în ”ciorbă” pentru românii care nu vor să fie salvați? Acest ”bine” cu forța care în România se traduce cu austeritate pentru noi și salarii și alte avantaje pentru ei, nu cumva ar trebui înlăturat? Deja românilor pare să li se fi aplecat de atâta bine și votează, sau au în intenție, pe cei de care am fost ”salvați”, semn clar că ne-am săturat de salvatori.