Vin alegerileeee!

aura-stoenescuSuntem aproape de finele campaniei electorale, una mult mai corectă ca cele de până acum, fără reclame cât blocul ale candidaților cu dare de mână, fără bannere ce traversează strada la orice pas, fără acea opulență a celor care nu se uită la bani când e vorba să inoculeze în creierul cetățeanului numele lor.
M-am bucurat când am aflat că legea îi obligă pe candidați să se încadreze într-un buget destul de mic și să nu mai dea obiecte alegătorilor, în afara materialelor de promovare a programelor lor electorale.
Deci, până acum, candidații au fost egali la capitolul vizibilitate pe print.
La radio și TV, participările au fost destul de echilibrate, legea impunând timpi egali de antenă, difuzarea fiind gratuită.
Sunt și candidați care au refuzat vehement participarea la emisiuni de dezbatere electorală, în principal, motivând că nu stă lumea la ora aia la televizor, ceea ce pică, dacă luăm în calcul că toate televiziunile locale din Gorj dau, de regulă, toate emisiunile în reluare, o dată seara târziu, a doua oară dimineața următoare.
Eu cred că cei care au refuzat prezența în emisiuni au trei motive, câte unul, câte două, sau toate la un loc: teama de întrebările realizatorilor, teama de a nu se trezi față în față cu contracandidați pe aceeași funcție, teama că se vor face de râs în fața electoratului de la care speră să câștige voturi, pentru că nu știu să vorbească…
Le urez tuturor candidaților, mai mult sau mai puțin vizibili, mai mult sau mai puțin curajoși, mult succes în alegeri!