Țara formelor fără fond

Loading

Pe 15 martie 2019, România rezolvă problema autostrăzilor în cel mai pur stil național, am dat-o pe bășcălie și…Atât. Autostrăzile le construiesc ungurii, bulgarii, sârbii, noi românii nu prea facem nimic pe bune. Oameni de afaceri, primari de toate culorile, parlamentari, toți se vor da în stambă pentru nimic, probabil vom avea ceva metri în minus de autostradă pentru că în nebunia generală vor protesta și cei care nu lucrează. Am totuși o mare nedumerire, primarii PSD și ALDE nu ar trebui să protesteze acasă la Dragnea sau Dăncilă? După cum primarii PNL și oficialii USR și PLUS nu ar merge mai bine peste președintele țării pentru aceeași problemă? Nu de alta, dar ajungem fără buget la începutul verii și nu facem nici măcar ce am fi putut să facem cu banii din bugetul național, fondurile europene fiind mai rare ca românii în USR și PLUS.
Un om de afaceri moldovean a încercat să atragă atenția că în România nu sunt autostrăzi, lucrul pe care îl constatăm fiecare dintre noi în fiecare zi. Lăsând la o parte regia și sumele cheltuite pe videoclipuri, nu credem că este vreunul dintre noi care să nu dorească acest lucru, așa că bătem la porți deschise sau, mai clar, suntem în Coooperativa ”Munca în zadar”. Efortul de sensibilizare este practic inutil, e timpul să punem presiune pe întreaga clasă politică să rezolve acest deziderat. Manipularea ieftină că doar PSD-ul ar fi vinovat de lipsa de autostrăzi, că doar acest partid s-a aflat la guvernare în ultimele trei decenii nu stă în picioare. Am avut CDR-ul și mai ales epoca Băsescu, celebrul ministru al Transporturilor care spunea că România nu are nevoie de autostrăzi. Și am mai avut și niște fonduri europene cu dedicație, corupția în UE fiind o poveste acceptată după cum se vede pentru că, ce să vezi, Kovesi nu a găsit nimic în neregulă la nici un contract din acest domeniu, adică statul român a plătit ”legal” cel mai scump kilometru de autostradă din Europa.
Inițiativa cetățenească nu rezolvă nimic atât timp cât se va rezuma doar la chestii de fațadă care să dea bine la televizor. Clasa politică, deopotrivă pesediști, liberali și useliști, să ajungă la o înțelegere prin care să finanțăm investițiile în infrastructură cu prioritate indiferent de guvernare. Modelul românesc de politică, adică să-i blocăm pe cei de la guvernare să nu facă ceva pentru a se vedea progresul nostru până la genunchiul broaștei, e păgubos și retrograd. Continuăm să fim țara formelor fără fond!

One Comment on “Țara formelor fără fond”

  1. Sunt de acord cu cele spuse de dv pana la un punct, PSD-ul are datoria sa faca autostrazi pentru ca a ramas singurul partid national!

Comments are closed.