Tabără la munte pentru cei mai buni elevi din Bălești

Loading

15 elevi de gimnaziu și premianți din comuna Bălești vor participa la o tabără la munte oferită de Primăria și Consiliul Local Bălești. Pentru al treilea an la rând, elevii cu rezultate sunt preamiați și cu o tabără gratuită la inițiativa edilului localității, Mădălin Ion Ungureanu. Elevii se vor afla la Predeal în perioada 14-20 iulie a.c.

Elevele de la Bălești, în topul județean

După ce în anii trecuți elevii de la Școala Gimnazială ”Antonie Mogoș” s-au aflat în tabără la mare sau în stațiunea Săcelu, în acest an a venit rândul muntelui și nu oricum, s-a ales Valea Prahovei pentru multitudinea de obiective turistice și istorice din zonă. Ca de obicei, participă la program elevii care au obținut premii în anul școlar 2018-2019.

Mădălin Ungureanu, primarul comunei Bălești, a declarat în exclusivitate pentru ”Vertical”: ”Continuăm și în acest an proiectul dedicat celor mai buni elevi din comună, acela de a merge într-o tabără gratuită. Anul acesta avem un motiv de mândrie în plus, două dintre elevele noastre au obținut printre cele mai mari note din județ la Evaluare Națională. Se vede că avem și aici elevi buni și dascăli dedicați! Tabără școlară va fi la Predeal și la aceasta participă cei mai buni elevi de la Bălești, Cornești și Ceauru, bineînțeles coordonați de cadrele didactice.”

Eforturile financiare ale Primăriei Bălești se cifrează la circa 10 000 lei pentru această tabără școlară dar autoritățile locale spun că investiția în potențialul tinerilor este cu una cu mare randament. Profesorul Cornel Șomîcu, directorul Școlii Gimnaziale „Antonie Mogoș”, subliniază: ”Trebuie să încep cu mulțumirile noastre-elevi, părinți, cadre didactice-pentru eforturile depuse de domnul primar Mădălin Ungureanu pentru învățământul din comună. Tabără din acest an organizată la Predeal are un pronunțat caracter educativ, elevii vor vizita principale obiective istorice și geografice de pe Valea Prahovei și vor întâlni colegi de generație din alte colțuri ale țării. Programul include vizite la Castelul Peleș din Sinaia, Castelul Cantacuzino, casele memoriale George Enescu și Cezar Petrescu, drumeții, vizite la cota 2000 în Sinaia ș.a., alte elemente ale programului urmând să rămână surpriză.”