(In) Justiția românească

Loading

De multe zile mass-media românească și rețelele de socializare au luat foc pe un nou abuz al Justiției din România. S-a ieșit chiar în stradă dar mitingurile spontane pe bune, adică neorganizate de ong-uri, sunt anemice și neconcludente. A existat chiar un moment în care cvasiunanimitatea pozițiilor exprimate părea să ne dea șanse să schimbăm ceva în cazul Sorinei. Doar că, probabil urmare a unui ordin venit din ”neant”, presa ”militară” a întors-o ca la Ploiești. Că e un complot asupra Justiției, că asistenta maternală o sechestrase, că ”agenturili”, adică să spălăm încă odată scheleții din dulapul Justiției românești, aia care are culoare politică și nu trebuie reformată neam. E drept că toată lumea și-a dat cu părerea dar cazul fetiței răpite de un procuror în numele unei hotârâri judecătorești cu cântec ne arată că nu ne mai facem bine iar acest capitol din viața noastră va rămâne veșnic o armă în mâna politicului de o anumită culoare.

La ora asta încă se speră că Sorina va rămâne în țară și că se va întoarce la familia care o crește de mulți ani. Nu doar că nu se va întâmpla asta dar familia respectivă s-ar putea să suporte consecințele faptului că s-a pus cu sistemul, că a pus în pericol o ”afacere” de zeci de mii de euro. Cine crede că magistrații s-au amestecat întâmplător în această speță, de la judecătorii de la Curtea de Apel Craiova la procurorul executor judecătoresc, se înșeală amarnic. Și mai este  marea problemă, Ambasada americană nu se amestecă în situația dată  dar cine ar avea curajul să zică ceva împotrivă într-o colonie ca România? Cazul este rezolvat, cu tot scandalul fetița va părăsi România și Dumnezeu cu mila, bineînțeles dacă ar fi să credem fanteziile apărute în spațiul public. Procurorul care s-a pus într-o poziție cel puțin jenantă prin bruscarea fetei din Baia de Aramă nu va păți nimic, o apără apartenența la un sistem în care abuzurile sunt tot mai mult acceptate după cum vedem în media. Cel puțin procurorii au o imagine proastă în România dar nici pe ei și nici pe cei care îi țin ”în hățuri”, nici nu-i deranjează și nici nu vor să schimbe ceva.

Pentru cei ”spălați pe creier” care au drept Biblie decât ce înșiră instituțiile de forță ca Parchetul, nu ne rămâne decât să le dorim să fie victima unui abuz produs de un procuror Pițurcă! Doar așa vor deschide ochii că lucrurile nu sunt în ordine și că nu există abuz bun și rău sau corupție acceptată și condamnată, ci că toată lumea-în primul rând slujbașii statului-trebuie să respecte legea!