Sute de elevi și cadre didactice așteptați la concursul si simpozionul „Vertical” 2010

În zilele de 17 şi 18 aprilie 2010 se organizează la Băleşti şi Târgu-Jiu cea de-a IV-a ediţie a Concursului Interdisciplinar VERTICAL şi cea de-a doua ediţie a Simpozionului Internaţional EDUCAŢIA ÎN CONTEXT EUROPEAN. Organizatorii sunt Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj, Casa Corpului Didactic, Colegiul Tehnic GENERAL GHEORGHE MAGHERU, Şcoala Generală Ceauru şi săptămânalul VERTICAL.

De 4 ani cei mai buni elevi de gimnaziu se întrec la Ceauru

În zilele de 17-18 aprilie  2010, Colegiul Tehnic Gheorghe Magheru, Şcoala Generală Ceauru, Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj, Casa Corpului Didactic Gorj şi Asociaţia PRO VERTICAL organizează a doua ediţie a ENEC 2010 – Simpozionul Internaţional „Educaţia în contextul european de azi” şi a patra ediţie a Concursului Naţional „Vertical”. Simpozionul este dedicat elevilor si cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar, universitar şi se doreşte a fi un bun prilej pentru diseminarea si promovarea rezultatelor cadrelor didactice, promovarea interdisciplinarităţii şi stimularea creativităţii. Pentru acest an organizatorii au propus 5 secţiuni de lucru: Tehnic,Matematică-informatică, Limbă şi comunicare, Pedagogie şi metodică modernă, Istorie si geografie şi au anunţat că cele mai bune trei lucrări indiferent de secţiune, selectate de membri comitetului de organizare, vor fi premiate cu suma de 200 lei fiecare. Până acum şi-au manifestat intenţia de a participa la simpozion numeroase cadre didactice din judeţ şi din afara judeţului, dar şi 3 cadre didactice din Ungaria, Polonia si Turcia.
De un succes tot la fel de mare se bucură şi Concursul Naţional Vertical care este destinat elevilor din clasele IV-VIII  şi care de la an la an tinde să devină un etalon al concursurilor şcolare. Sunt aşteptaţi la Băleşti circa 250 de elevi din Gorj şi din ţară, confirmări până acum făcând judeţele vecine dar şi Constanţa şi Tulcea. Cei interesaţi pot obţine mai multe informaţii de pe site-ul Simpozionului www.enec2010.rdsweb.ro