Sprijin pentru şomerii din Oltenia

Centrul pentru Reintegrarea Şomerilor Craiova se adresează persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă din regiunea SV Oltenia.  De la înfiinţare şi până în prezent (iulie 2011), s-au înscris la CRS un număr de 2000 de persoane. Peste 80  dintre şomeri, care au beneficiat gratuit de serviciile de informare şi consiliere au fost angajaţi.

Locuitorii din Sud Vestul ţării găsesc din ce în ce mai greu un loc de muncă
Locuitorii din Sud Vestul ţării găsesc din ce în ce mai greu un loc de muncă

Sediul Centrului pentru Reintegrarea Şomerilor este situat în Craiova, B-dul Decebal, nr.83 şi dispune de spaţii modern amenajate şi de toate dotările necesare susţinerii workshopurilor motivationale, intalnirilor individuale, consilierii psihologice si formarii profesionale.
Specialiştii coptaţi pentru susţinerea cursurilor de formare profesională se bazează pe un concept nou ce vine în ajutorul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă. Din momentul înscrierii şi până la angajare, consilierii de de forţă de muncă şi şomaj parcurg, împreună cu beneficiarul, toate etapele necesare de informare şi consiliere, de mediere precum şi de formare profesională.
Angajatorii din Oltenia, la rândul lor, economisesc timp şi resurse financiare importante utilizând, ca metodă principală de recrutare de personal, Centrul pentru Reintegrarea Şomerilor, pentru că pot beneficia, într-un timp relativ scurt, de personal instruit şi calificat.
Pentru o mai bună informare a publicului din Oltenia asupra serviciilor oferite de această nouă instituţie, CRS Craiova a iniţiat acţiunea “Caravana Centrului pentru Reintegrarea Şomerilor”, în perioada iulie-septembrie 2011. Reprezentanţii CRS vor fi prezenţi în spaţiul public din toate municipiile reşedinţă de judeţ din Oltenia pentru a oferi informaţii privind serviciile gratuite la care au acces şomerii şi, deopotrivă, angajatorii.
„Caravana Centrului pentru Reintegrarea Şomerilor”  a pornit din Craiova, pe data de 4 iulie 2011, unde a fost prezentă în Piaţa “”Mihai Viteazul” până pe 10 iulie a.c.  Municipiul Târgu Jiu este cea de-a doua reşedinţă de judeţ în care va ajunge Caravana în zilele de 11 şi 12 iulie, între orele 09,00 -17,00, locaţia fiind Piaţa Prefecturii. Acţiunea este realizată în parteneriat cu Primăria Municipiului Târgu Jiu.
„Caravana Centrului pentru Reintegrarea Şomerilor” îşi va continua traseul după 20 august 2011, la Rm.Vâlcea, Dr.Tr.Severin  şi Slatina.
Tania Levcenco