Spitalul Bumbești-Jiu, redeschis

După doi ani de chin, în care au fost nevoiți să meargă la Târgu Jiu dacă aveau nevoie să se interneze, locuitorii orașului Bumbești- Jiu au, din nou, spital în localitatea lor. Luni, 7 ianuarie 2013, acesta a fost redeschis, primind, deja, primii pacienți.

De acum înainte, bolnavii din Bumbești Jiu se vor putea interna în spitalul din orașul lor
De acum înainte, bolnavii din Bumbești Jiu se vor putea interna în spitalul din orașul lor

Cu dotări moderne, care întrec alte spitale din Gorj și cu renovări în care s-au băgat mulți bani, spitalul de la Bumbești Jiu a fost cât pe ce să dispară, pentru că Guvernul Boc a decis închiderea lui în urmă cu doi ani, la fel cum s-a întâmplat cu multe alte spitale în România. Din fericire pentru locuitorii orașului, acest lucru nu s-a întâmplat, iar zilele trecute acesta a fost redeschis.
Primii bolnavi au venit, deja, la spital, mai ales că unii dintre ei, deși aveau nevoie de îngrijiri medicale, au amânat internarea, întrucât aflaseră din presă că se deschide spitalul. Personalul medical și-a luat în primire atât pacienții cât și ustensilele, iar în cel mai scurt timp se vor face inclusiv intervenții chirurgicale.

Personalul a revenit

La fel de mare ca a pacienților este și bucuria personalului spitalicesc, care a putut reveni pe posturi. Medicul Grigore Geamănu, directorul medical al Spitalului Orășenesc Bumbești-Jiu, a declarat presei că acum cadrele sunt suficiente, dar e posibil să fie nevoie de angajări pe viitor: ”Ne bucurăm că după atâta trudă, nervi şi luptă ne putem bucura că totul nu a fost în zadar. Pentru noi este o zi de mare importanţă şi ne bucurăm să vedem că deja avem primii pacienţi. Cadrele medicale sunt suficiente, deocamdată, însă, mai târziu când spitalul va intra în linie dreaptă cu siguranţă va mai fi nevoie de personal. Eu sunt medic ginecolog şi am şi funcţia de director medical. Mulţumesc colegilor de la spitalul din Motru că au avut răbdarea să mă accepte în perioada ultimelor luni, când am fost mai mereu ocupat.”
De asemenea, primarul orașului Bumbești-Jiu, Constantin Bobaru, s-a declarat mulțumit că spitalul a putut fi redat comunității „Mă bucur enorm că am putut reda comunităţii spitalul de care aveau atâta nevoie. Unitatea a fost redeschisă după aproape doi ani de la închidere. Mă bucur că s-a întâmplat şi la o zi mare şi deja au apărut primii pacienţi. Trebuie să mulţumim şi premierului României, domnului Victor Ponta, care a dat o mână de ajutor pentru redeschiderea spitalului. Cadrele medicale se bucură că s-au reîntors la vechiul lor loc de muncă.”