Somon glazurat în sos dulce acrișor

Loading

reteta-somonIngrediente

4 file-uri de somon
4 linguri de făină
4 linguri de miere
2 linguri de ulei de măsline
zeama de la o lămâie
sare și piper după gust
Pentru sos
6 linguri de unt
2 căței de usturoi presați
1 lingură miere
zeama de la o lămâie
sare și piper după gust

PREPARARE

Preîncălzește cuptorul la temperatură mare.
Începem cu sosul. Topește untul la temperatură mică într-o crăticioară, amestecă până începe să devină rumen (circa 3 minute). Adaugă usturoiul, mierea și zeama de la lămâie, asezonează cu sare și piper și dă deoparte.
Asezonează bucățile de somon cu sare și piper. Presară câte o lingură de făină pe fiecare file în parte. Stropește cu miere.
Încinge uleiul de măsline într-o tigaie mare care nu lipește, la foc mediu. Părjește bucățile de somon pe fiecare parte până se rumenesc (1-2 minute pe fiecare parte).
Dă la cuptor 8-10 minute să se facă de tot. Servește imediat cu sosul dulce acrișor de unt.