Somnul rațiunii naște monștri!

Cornel ŞomâcuDe pe la jumătatea anului trecut, România este teatrul unei uriașe operațiuni gen ”mâinile curate”, necesară și izbăvitoare pentru un popor care de un sfert de veac nu vede ”capătul tunelului”, cum inspirat se exprima un fost premier post-decembrist. Cu alte cuvinte este de bine și este greu de crezut, cu excepția unor politicieni corupți, că ar exista prea multe persoane din România care să condamne această luptă legitimă. Și totuși, acțiunea Justiției ridică numeroase semne de întrebare și de ”oportunitate” cum ar fi în cazul Elenei Udrea, dacă dosarele gata din octombrie 2014 ar fi fost date publicității atunci cum s-ar fi încheiat bătălia prezidențială?
Românii au o vorbă cu finalul fericit, poate că așa ar fi și de data aceasta, dar aveți impresia că se încearcă să se schimbe ceva? Clasa politică, de la PSD la PNL și de la UNPR la UDMR, pare încremenită în așteptarea DNA iar președintele Klaus Iohannis încă nu a lămurit în acest mandat prezidențial cui dă paltonul în diversele momente oficiale. E clar că Sibiul l-a salvat să nu se bage în ”cloaca” de la București, doar ex-președintele Băsescu are o altă părere, dar salvarea clasei politice nu poate veni de la un singur om, fie el și președintele României.
Cred că toți ar trebui să privim mai atent la un alt personaj politic, europarlamentarul Monica Macovei. Fost ministru al Justiției, șefa ”de facto” a Laurei Codruța Kovesi, Monica Macovei și-a lansat un partid și la ritmul în care evoluează lucrurile în clasa politică românească, în 2016 s-ar putea să o vedem rămasă singură pe eșichierul politic românesc. Cum e posibil ca acest personaj controversat, fost procuror comunist și mâna dreaptă a lui Traian Băsescu multă vreme, de fapt autorul ”reformei” prin care numirile șefilor din Justiție nu le mai face CSM cum stabilise chiar Adrian Năstase, să ajungă atât de sus poate fi o enigmă. Despre ”Justiția reformată” de Traian Băsescu am aflat în aceste zile, și nu doar de la Elena Udrea, atâtea lucruri compromițătoare încât este foarte greu să mai credem în ceva.
Din câte s-a văzut, majoritatea politicienilor din România ajunși pe mâna DNA au strâns bani și pentru partid nu doar pentru buzunarul propriu, Monica Macovei s-a ales și ea europarlamentar (cu ce bani?) și a candidat independent la Președinție cu un buget impresionant. Dacă nu vom afla care este sursa banilor, s-ar putea ca rodul ”Reformei” din aceste zile să fie chiar…Monica Macovei.

One Comment on “Somnul rațiunii naște monștri!”

  1. Va fac cinstea sa comentez: unde-i ratiunea, care-s monstrii? Banii de campanie ai Monicai or fi importanti, da, dar am si eu drept sa candidez.

Comments are closed.