Sfârşit de an în învăţământ

Loading

Sunt zile de sfârşit de an pentru slujitorii celei mai nobile dintre meserii. Sunt zilele dinaintea Sărbătorilor de iarnă. Sunt zilele în care, alături de copiii cărora le dăruim priceperea şi sufletul nostru, ar trebui să lăsăm să ne intre în suflet clinchetul clopoţeilor şi farmecul colindelor. Din păcate însă pentru noi nu vin cele mai frumoase zile pentru că iar suntem lăsaţi la periferia societăţii de o salarizare incorectă pregătită de acest guvern şi de acest ministru mai interesat de pixelul albastru decât de cei pe care ar trebui să-i reprezinte .
Voiam să scriu ceva despre ce se face pe linie sindicală în SLI Novaci şi USLI Gorj . Însă nu pot să spun nimic nou faţă de ce se face în toată ţara . Sindicatele au devenit cabinete de avocatură . Depunem acţiuni contra reducerii indemnizaţiilor de concediu şi reducerilor salariale . Depunem acţiuni pentru nedecontarea navetei . Ştiţi domnule prim ministru că există o lege pentru aşa ceva ? Ştiţi domnule ministru al administraţiei şi internelor că primăriile din judeţul Gorj au restanţe la decontarea navetei de 520 000 lei . Oare ce sumă este la nivelul ţării ? Aţi luat-o în calcul, domnilor guvernanţi, în bugetul pentru anul viitor? Nu ştiu de ce, dar cred că la buget aţi luat în calcul din nou doar bunul simţ şi conştiinţa de care dăscălii au dat mereu dovadă . Domnule ministru, care ne spuneţi mereu că sunteţi cercetător , cercetaţi vă rog şi cum poate o familie de dascăli aflaţi la început de carieră să trăiască cu un buget familial de 1400 de lei din care jumătate se duc pe naveta nedecontată de luni întregi . Veniţi şi spuneţi-le copiilor noştri de ce Moş Crăciun le aduce din nou doar gânduri bune şi urări de sănătate . De ce ei nu au voie să primească ciocolată şi portocale . Ce vină au ei că părinţii lor trebuie să aibă bun simţ şi să se sacrifice pentru binele altora .Spuneţi-le, domnule ministru, ce gust au ciocolata şi bananele pe care le-aţi gustat în ţările în care v-aţi desăvârşit pregătirea !
Ieşiţi din nou pe post şi apelaţi la conştiinţa noastră cum aţi mai făcut-o sau rugaţi-o pe d-na Badea să vă şoptească să le spuneţi copiilor noştri că ei nu merită nimic pentru că părinţii lor nu muncesc 16 ore pe zi cum munceşte Preşedintele. Veniţi şi spuneţi-le elevilor noştri de ce mergem la şcoală mereu în acelaşi costum şi de ce zâmbim din ce în ce mai rar. Veniţi la noi în cancelarie şi spuneţi-ne de ce pe feţele noastre nu mai apare bucuria meseriei făcute cu pasiune. Spuneţi-le părinţilor noştri de ce suntem nevoiţi să le cerem banii cu care s-ar fi dus la băi după ce au muncit o viaţă. Spuneţi-le că nu pentru că nu vrem, ci pur şi simplu pentru că nu avem , nu putem să-i ajutăm să-şi cumpere medicamente . Dar nu trebuie să vă neliniştiţi prea tare, noi stăm cuminţi şi aşteptăm să ne puneţi taxă la intrarea în şcoli (cum se spune în celebrul banc cu dumneavoastră şi preşedintele).
Noi o să aşezăm mereu în centrul vieţii noastre elevii şi, decât să sufere ei, mai bine suferim noi . Nu vă lăsaţi, terminaţi-ne şi pe noi, şi pe ei! Daţi drumul o dată la Legea Educaţiei , măcar la anul să putem zice în loc de 1 decembrie ,,elso december” şi puneţi-ne definitiv pumnul în gură cu Codul Dialogului Social. Aşa nu o să mai fiţi nevoit să-i spuneţi unui lider al nostru zâmbind ironic în colţul gurii DOMNULE SINDICALIST. Credeţi că e o jignire să fii sindicalist ? Dacă aţi fi fost vreodată dascăl în România, n-aţi mai fi gândit aşa. Măcar consilierii dumneavoastră ar fi putut să vă spună câte ceva, dar speră probabil că vor ieşi la pensie din posturile de la minister. Faceţi o echipă bună şi noi toţi va apreciem . Şi pentru că vin sărbătorile de iarnă închei cu nişte urări, domnule ministru: Să vă ajute Dumnezeu să nu ajungeţi niciodată dascăl în România!!! Să vă ajute Dumnezeu să nu fiţi nevoit să daţi copiilor dumneavoastră explicaţii ale sărăciei (aşa cum dăm noi)!! Să vă ajute Dumnezeu să nu apucaţi vremuri în care partidul pe care cu onoare îl slujiţi să vă arunce la coş după ce le-aţi terminat treburile murdare !!
Stimaţi colegi, din inimă, La mulţi ani!. ..şi nu uitaţi că noi suntem dascăli, indiferent de cei care vremelnic ne conduc. Sper să apucăm să vedem şi un ministru care să ne zică ,, La mulţi ani ! ” de Ziua Mondială a Educaţiei sau măcar de Ziua Învăţătorului .

One Comment on “Sfârşit de an în învăţământ”

  1. va multumesc pentru cuvintele deosebite pe care ni le-ati transmis. sa ne rugam ca anul viitor sa ne aduca vesti mai bune si sa se termine umilinta pe care o ducem acum,sa se termine povara care ne apasa suportand un guvern de incompetenti.cu toate astea suntem dascali si nimeni nu ne poate lua acest drept.nici BASESCU,nici BOC,nici FUNERIU.sa le fie rusine acestor nemernici incapabili

Comments are closed.